StoryEditorOCM
HajdukIVAN PUDAR

Nikoličius dovodi stare, islužene igrače, u Gorici je to prolazilo, ali za Hajduka koji ide na titulu oni su propast

Piše Marko Bilić
8. listopada 2023. - 08:45

Ivane, kakav je dojam derbija?

- Neriješeno bi bilo najrealnije. Ali, što je, tu je, Hajduk je izgubio iz penala koji je bio sto posto. No, isto tako je i Hajduk neke utakmice na taj način dobijao, kolo sreće se okreće. Međutim, mene muči nešto drugo...

... što vas muči?

- Zadnje dvije utakmice, protiv Dinama i Rijeke, u gotovo 200 minuta sa sudačkim nadoknadama, Hajduk je stvorio sve skupa – tri šanse!? To je nemoguće.

U čemu je problem, zbog čega nema šansi?

- Nemamo igru! Definitivno. Nikoličius kao sportski direktor dovodi stare ‘iskusne‘ igrače koji ne mogu igrati. To isto je radio i u Gorici da ne ispadne iz lige, pa se desilo da je bio četvrti-peti što je bio veliki uspjeh. Ali, za Hajduka koji ide na prvo mjesto ti stari isluženi igrači su propast. Nije Gorica Hajduk.

Na primjer?

- Odjidja je tek ušao u igru i jedan mu s leđa odmah uzme balun!? Pa to je nemoguće! Jednom igraču od 35 godina je nedopustivo da se to dogodi. Isto tako, kod negativnog rezultata nemamo reakciju, sustav igre koji bi nam pojačao ritam, agresiju, sve ono što bi nas dovelo do izjednačenja.

U čemu je kvaka?

- Problem Hajduka već duže vremena je vezni red. Ako Krovinović dolazi na lijevog beka, a na istoj strani se ubacuje Melnjak, onda tu nešto ne štima. Kad protivnik stvara kontru, Melnjak ostane gore, a Krovinovića je lako probit‘ jer to nije njegova prirodna uloga. Pogotovo u sredini fali igrača.

Rekli ste da je Hajduk zaslužio bod.

- I je. Sviđa mi se Žaper, kad zatvaraš utakmicu vratiš ga na stopera, ubaciš još jednog veznog, sa Žaperom možeš riješiti nekoliko situacija. No, moram naglasiti da se ništa posebno nije dogodilo u ovoj utakmici, ona je bila - radna. I inače, u zadnje vrijeme vidim dosta loš nogomet u našoj ligi, nema igre, šansi, sve se stvara na snagu, silu, neku nervozu... Ne vidiš nikakav prekid, kombinaciju, presing, igrače jedan na jedan, puno je stvari koji meni osobno nedostaju. Još malo i igrače će zamijeniti roboti, ja to zovem laptop trenerima i laptop igračima.

Slično je bilo i u poljudskom derbiju kontra Dinama. I tamo je bilo radno, bez puno prilika, presudila je jedna pogreška.

- Liga nam pada, nema igre. Do koga je, igrača, struke, treba vidjeti. Nema više onog nogometa s ulice u kojem svi uživamo, sve je na snagu, skok, pa šta se desi. I da onda najbolji igrač, Livaja ili tamo Petković, kad dobije balun riješi utakmicu. To postaje utopija.

No, ponavljam, Hajduk je danas zaslužio bod, Rijeka nije bila bolja, ali se dogodio taj penal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 19:52