StoryEditorOCM
Hajdukveliki preokret

Navijači Hajduka su u njemu vidjeli spasitelja, čovjeka za titulu, sad ga mole za oprost: Izbili smo ti deset milijuna

Piše P. S.
11. travnja 2024. - 10:56

Bila je to duga, možda i najduža akcija ovakvog tipa. Pisali su se transparenti, pratilo ga se svugdje po svijetu. Nikad ne bi čovjek znao kad će mu netko iskočiti ispred njega i poručiti nedvosmisleno:

- Ivane, vrime je.

Riječ je naravno o Ivanu Perišiću kojega su navijači Hajduka dugo ‘matali‘ da dođe na Poljud, a on se ‘slomio‘ sada kada je ‘mirisala‘ titula, ali se taj miris izgubio brzo poput obećanja hrvatskih političara. Ivan je došao, dva puta ušao u igru, pokazao volju, želju, ali još je u fazi kada se čeka potpuni oporavak, dugo nije igrao... No, i takav je navijačima splitskog kluba donio barem malo sreće.

- Perišić napravio više u deset minuta nego Diallo u 90 - jedan je od komentara na društvenim mrežama nakon poraza Hajduka od Rijeke.

image

Lukša Jakobušić, Ivan Perišić

Tom Dubravec/Cropix

A mnogi, baš mnogi, idu u smjeru isprike samome Perišiću što su ga nagovorili da dođe u Hajduk.

- Ivane, oprosti nam. Oduzeli smo ti 10 milijuna...

- Poluozlijeđeni Perišić napravi više u 10 minuti nego što je cijela momčad uspela u zadnje 4 utakmice…

- Ivane, oprosti...

Od Ivane vrime je do Ivane oprosti. U samo dva ulaska u igru, nekoliko minuta. Perišić je održao obećanje, pokazao i volju i klasu, ali kao i mnogo puta do sada u recentnoj povijest Hajduka, pokazalo se kako nije bilo znanja ni jedinstva da se sve uklopi u mozaik koji će donijeti i nogometni rezultat.

Sada Perišić ostaje kao veliki upitnik, hoće li on željeti ostati u ovakvoj atmosferi? Koliko je Lukša Jakobušić bio bitan za njegov dolazak/ostanak? Hoće li se atmosfera uopće popravit dolaskom novog predsjednika? Hoće li to biti prekasno? Hoće li stvoriti meganapadački tandem s Markom Livajom?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:34