StoryEditorOCM
HajdukMIRIŠE...

Navijači Hajduka imaju novog ljubimca, obožavaju ga! Ne, to nije onaj na kojega ste odmah pomislili...

Piše Marko Bilić
20. siječnja 2024. - 10:54

Hajduk je odigrao tri utakmice u sklopu umaških priprema za nastavak sezone, dojmovi kod navijača većinom su jako optimistični, u Bijelim srcima očito bukti vatra prvog mjesta kojeg Hajduk drži na tablici, a o dolasku/povratku Ivana Perišića u Poljud ne treba trošiti riječi, benzin na vatru.

Nakon remija s Koperom (1:1) u oko i srce navijača posebno je upao 18-godišnji mladac Noa Skoko. Tko je Noa, šta i kako igra, ko mu je ćaća i sve to već je detaljno opisao kolega Slaven Alfirević. Zato ćemo ovdje baciti oko na komentare navijača na službenoj fb stranici Hajduka.

- Mali Skoko će biti nositelj igre kroz koju godinu, čudo od igrača!

- Skoko je strašan potencijal. Odmah neka nastavi proljetni dio sa prvom momčadi, do ljeta će mali biti jači od Pukštasa – smatra Josip, da bi mu jedan kontrirao:

- Mali je top talent, ali je jako mlad i za njega je najbolje da ostatak sezone bude nositelj juniora.

No, ne da se Josip:

- To je najgore šta mu mogu napravit, bolje da igra u juniorima nego da sidi u seniorima.

Na njegovu stranu stao je i Branimir:

- Skoko je spreman za prvotimca, ogroman talent koji čini razliku.

Jedan Mate se baš raspisao:

- Od mladih koji su igrali Skoko je posebna dimenzija, dok ostali teško mogu ući u konkurenciju za prvu momčad. Mislim da bi bilo bolje da idu negdje na posudbu gdje će igrati, možda Brajković ima neke šanse, a Hrgović i Čuić teško. Mnogi ne razumiju da je velika razlika igrati za juniore i za seniorsku momčad koja se bori za prvo mjesto.

Pa dodao još malo:

- Koliko je juniora bilo koji su blistali u svome uzrastu, bili prvi strijelci, a poslije se potpuno izgubili... Prvi mi padaju na pamet Džoni i Kreković, a ima ih koliko god hoćete.

image
Vojko Bašić/Cropix

Naravno, nije samo Skoko bio tema, jest glavna, ali ne i jedina.

Raspravljalo se i o prikazanoj igri, većina ih smatra da je trener Karoglan izveo kombiniranu momčad i isprobavao neke taktičke varijante:

- Ma, dobro je ovo. Isprobao trener sve, dao svima šanse, posebno mladim igračima. Teren i vrijeme nikakvo. Nitko se nije ozlijedio i to je najbitnije. Na posljednjoj provjeri sa Slaskom sigurno će stavit‘ 11 onih koji će igrat protiv Rijeke u prvenstvu – poručuje Kamber.

Za kraj smo ostavili duhovitog Antu i njegove stihove:

"I kad gube

i kad tuku

i kad neriješeno izvuku

uvijek vjerni svom Hajduku".

image

Noa Skoko u prodoru

Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 16:50