StoryEditorOCM
Hajdukglas razuma

Legenda Rijeke za Slobodnu: Grozim se zbog poruka Livaji, družim se s normalnim ljudima, radujemo se dobroj utakmici

Piše Slaven Alfirević
6. listopada 2023. - 18:22

Elvis Brajković nosio je dres oba kluba, bio važna akvizicija Hajduka kad je došao iz Rijeke u ljeto 1997., poznat je i kao odmjereni komentator na tv-ekranima, evo kako očekuje Jadranski derbi.

- Bit će pravi derbi, očekujem vrhunski nogomet. Hajduk je nagovijestio borbu za titulu čim je dvaput svladao Dinamo u kratkom razdoblju što pokazuje koliko su Splićani kao momčad sazreli.

Rijeka je nabrijani domaćin?

- Rujevica je u posljednje vrijeme čak pomalo neosvojiva, rekao bih. Rijeka ima golemi napadački potencijal, talentirane napadače kojima se sad pridružio i Pjaca, raspucane, rastrčane igrače i pravi napadački arsenal.

Kako onda vidite subotnji derbi?

- Hajduk ima čvrstu obranu, malo golova prima, ali bit će na velikom iskušenju kontra napadača Rijeke. Međutim, Rijeci u obrani nedostaje Galešić, on je brz stoper...

Igraju Dilaver i Mitrović, iskusni su tandem stopera?

- Jesu, ali falit će im brzine i Rijeku se da pretrčati u zadnjoj liniji, tu Sahiti može napraviti posao, nakon što je odlučio dvije posljednje utakmice svojim pogocima i pokazao da je u formi.

Okruženje je, kako da kažemo, posebno napaljeno, pretjerano s tim naljepnicama i sličnim porukama napose kontra Marka Livaje?

- Ja to ne razumijem, ja razgovaram i družim se s normalnim ljudima i mi se svi veselimo derbiju i dobroj utakmici. Ja se grozim vulgarnosti i sve to što se događa o čemu mi pričate treba prepustiti ljudima koji se trebaju baviti time i boriti se protiv takvih stvari. Očekujem derbi u granicama korektnosti, bez obzira na povike s tribina. Na terenu će se igrati dobar nogomet i uživajmo u tome. A Jadranski derbi je uvijek bio posebna utakmica, s emocijama i rivalstvom, pa je tako i ovaj put kad su oba aktera na samom vrhu, s neskrivenim visokim ambicijama.

Tko je bliži pobjedi?

- Hajduk pokazuje da zna igrat na rezultat. Stekli su iskustvo pobjeđivanja i to je vrlo bitno. Rijeka je pak mlada, poletna, potentna. Nema bolje pozivnice za pravi nogomet – rekao nam je Elvis Brajković.• S. Alfirević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 08:15