StoryEditorOCM
Hajdukbez dlake na jeziku

Kritike s TV-ekrana na račun struke: ‘Biraju li se i skauti u Hajduku biraju javnim natječajem. Pitam za rođaka s Muća‘

Piše Sport SD
26. kolovoza 2024. - 22:56

Joško Jeličić i Hrvoje Vejić, tandem komentatora u emisiji Studio SuperSport HNL-a, dali su svoje viđenje Hajdukovog kadra i kako se vodi transfer-politika kluba s Poljuda.  Obojica su komentirala povratak Yassinea Benrahoua i Leona Dajakua u prvu momčad Hajduka. Podsjetimo, dvojac je počeo pripreme s Hajdukom, no kako je došlo do razmirica s trenerom Gennarom Gattusom, ostatak priprema proveli su na Poljudu, gdje su trenirali odvojeno od momčadi.

Bili smo doznali kako su obojica tražila odlazak iz Hajduka. Kako ponuda nije bilo, došlo je do razgovora s Gattusom, a razgovor je dobro prošao, pa su Benrahou i Dajaku vraćeni u prvu ekipu. Nisu niti malo štedjeli kancelariju Bijelih zbog jako loše obavljenog posla u ovom prijelaznom roku.

- Oba desna beka su ozlijeđena, Šimun Hrgović je odigrao jako kvalitetno. Ono što me kao hajdukovca smeta... Pršir i Špikić su bili u Hajduku, ali nisu prošli. Pršir je najbolji igrač Gorice, Špikić može igrati na visokoj razini u raznim klubovima. Pašalić i Ivanović su došli u Rijeku bez odštete. Mmaee i Pierre-Gabriel su došli (u Dinamo, op. a.) bez odštete.

- Ja ne znam biraju li se i skauti u Hajduku javnim natječajem. Pitam za rođaka s Muća", rekao je Jeličić i pitao kolegu Hrvoja Vejića "znaš li to što o tome". Bivši kapetan Hajduka mu je odgovorio: "Ne bih znao. Znam da rade vrhunski posao, da su jako kvalitetni."

- Bila je pogreška micati ih u ovom trenutku. Spuštena im je cijena, tko će ih uzeti, treniraju u Stobreču, kupaju se u kampu, tko zna u kakvom su stanju. Trebao ih je povesti na pripreme, dati im priliku i usput im tražiti klub, a ne ih samo odrezati, ostaviti ih na plaći a da ne sudjeluju. Vraćeni su nakon dva mjeseca, a ne znamo u kakvom su stanju.

Sigurno su mogli pomoći, osobito Dajaku jer se znalo da postoji problem na krilu. Kalik sigurno nije krilo. Benrahou je mekan igrač, nema duel, ali ima potez. Pitanje je bi li netko od njih uzeo mjesto mladima. Trebalo se to pametnije odigrati, ali tako je kako je. Hoće li pomoći Hajduku, pokazat će vrijeme. Odmorni su i preplanuli, pogotovo Dajaku - rekao je Vejić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 15:29