StoryEditorOCM
Hajdukemisija stadion

Ivković: ‘Kalinić je bio rizik, Diallo katastrofalan, a Šarliju ne vodi pamet. Ne znam kako će Hajduk preživjeti...‘

Piše Sport SD
31. ožujka 2024. - 22:56

Hrvatski trener Tomislav Ivković gostovao je u HRT-ovoj emisiji Stadion, u kojoj je komentirao derbi Hajduka i Dinama. 

- Dinamo je zakomplicirao život Hajduku i Rijeci, kojoj sad također nije svejedno. Derbi nas je doveo u neke druge vode - započeo je Ivković, pa nastavio:

- Kada imaš igrače poput Baturine i Petkovića, a osobito Petkovića koji fantastično igra leđima okrenut golu... Hajduk si je dozvolio luksuz da Šarlija, meni vrlo drag, ispadne par puta jer ga vodi srce, a ne pamet. U takvim se situacijama zaletio i ispao iz igre, a mali Prpić nije stigao na vrijeme blokirati. Za igrača poput Petkovića to je bilo kao kazneni udarac. Poslije toga greška Dialla, koji je iz utakmice u utakmicu katastrofalan. Karoglan ga je dvaput vadio, s Lokomotivom i protiv Dinama. Hajduk je bio dobar u drugom poluvremenu. Okrenuo je utakmicu, probao je uz pomoć vjetra, ali nije uspio, rekao je Ivković.

Ne može shvatiti situaciju oko Brekala

- Bio je velik rizik staviti Kalinića na gol, a sad ću kratko objasniti. Kalinić je kapetan Hajduka i prvi golman. Ako je bio spreman na zimskim pripremama, po meni je trebao braniti od početka zimske sezone. To bi mi bilo normalno bez obzira što je Lučić dobro branio. Ali, zna se tko je kapetan i prvi golman Hajduka.

image

 

 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Ako je Brekalo trenirao dva tjedna tijekom reprezentativne pauze... Dovedeš igrača kao veliko pojačanje, reprezentativac, bivši ili sadašnji, a on ulazi tek pred kraj utakmice. To nije to, to ne mogu shvatiti. Takav igrač mora igrati od početka, doveo si ga da ti bude pojačanje. Benrahou je bio jedan od boljih igrača Hajduka, stalno nešto mijenja. Kada zbrojite igrače koji su došli i ugovore koje imaju, ne znam kako će preživjeti iduću sezonu i kako će funkcionirati - potpuno je secirao stanje Bijelih Ivković.

- To je vrlo zahtjevan posao za predsjednika (Lukša Jakobušić), a da ne govorim o sportskom direktoru (Mindaugas Nikoličius), koji snosi najveću odgovornost za dolazak ekstra skupih igrača, nastavio je Ivković, pa zaključio:

- Opet se vraćamo na istu priču. Nikola Kalinić je doveden, zašto ne može igrati s Livajom? Livaja je uvijek opasan iz drugog plana, kada se povuče, a Kalinić zna zadržati loptu leđima okrenut gol, zna dati povratnu, odlično skače... - zaključio je Ivković.

image


 

Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 19:56