StoryEditorOCM
Hajdukriječ trenera

Ivan Leko: Ovo je težak i bolan poraz, malo šansi stvaramo, malo zabijamo, nedostaju nam igrači...

7. listopada 2023. - 21:28

Ivan Leko je ovako prokomentirao poraz od Rijeke:

- Umjetnički dojam je možda bio bolji nego protiv Dinama. Ali, ne igra se za umjetnički dojam. Težak je poraz, bolan, ali vidite ne mislim da nas je protivnik nadigrao. Oni su iskoristili svoj trenutak, mi nismo.  Došli smo pobijediti drugi derbi za redom. Primili smo nesretan gol i to baš u trenutku kad smo preuzeli inicijativu. Između dva šesnaesterca igra se za novine, za medije, a za trenere i igrače igra se u dva "boxa". Čestitam Rijeci, imaju dobru atmosferu i ekipu.

Priznao je da mu nije lako:

- Nama je bolno, ali treba dignuti glavu. Moramo u ova dva tjedna pauze sada raditi puno. Dug je maraton, 36 utakmica. Svaku utakmicu treba uzeti kao Ligu prvaka.

Ima i problema u igri:

- Malo stvaramo šansi, malo zabijamo golova. Bili smo bolji u polju, dominirali u veznom redu. Fali nam igrača koji zabijaju, veznih koji uđu u box, (to ka‘ oće reć šesnaesterac, op. a.). Nije mi to znenađenje. Od velike priče nemaš ništa. Imamo momčad koja se može natjecati, ali ona nije takva da ćemo pobijedit nekog sa 3:0 ako smo samo na 70 posto.

Stavili ste Kalika zbog agresije sigurno, pa ga brzo izvadili na poluvremenu?

- Bio je dobar. Htjeli smo energiju. Trajkovski nije spreman za više od 60 minuta. Plan je u drugom poluvremenu igrati s najboljih 11 - ponovio je Hajdukov trener.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 21:37