StoryEditorOCM
HajdukProblemi sa stolicom

Hajduk sad mora popuniti redove, nije jedini. Dva splitskog sporta hrama skupa na stupu srama. Vrime je, evo i zašto

Piše Frane Vulas
24. svibnja 2024. - 20:23

Hajduk će napokon ovu turobnu sezonu zatvoriti utakmicom s Lokomotivom na stadionu u Kranjčevićevoj ulici (subota 19.10 sati). Za "bijele" je sve nekako nezaustavljivo krenulo naopako nakon dva splitska poraza od Dinama, prvenstvenog i u kupu. Nakon potonjeg su navijači iskazali svoj bijes i na sjedalicama na sjevernoj tribini stadiona na Poljudu. Makar je formalno poraz od Lokomotive na Poljudu bio onaj kada je lavina startala.

Sada kada se napokon spusti zavjesa na ovo prvenstvo moći će se u miru pozabaviti klub i saniranjem te štete nastale na stadionu. Desetke razbijenih sjedalica trebat će nadomjestiti. Logično je bilo pričekati da završi i zadnja domaća utakmica, odraditi dotad logistički dio posla, pa se onda u stanci između dvije sezone pozabaviti i saniranjem štete koja nipošto nije zanemariva. Na zadnjim Hajdukovim domaćim susretima sjeverna tribina je bila "krnjava". Pogotovo je to upadalo u oko u onim susretima koji su se igrali bez publike.

image
Vojko Bašić/Cropix

Zanimljivo, vrlo slične probleme, ali i slično rješenje imaju i u Košarkaškom klubu Split. Pedesetak sjedalica u dvorani "žutih" na Gripama s vremenom je razbijeno, puklo, zbog gostujućih navijača koji su stajali na njima na sektoru dvorane na kojem su inače smješteni gostujući navijači. Tako to stoji još od završnice Kupa Krešimira Ćosića na Gripama održane u veljači kada ih je baš dosta i stradalo. S tom razlikom da Zadrov Tornado nije radio nikakav incident, nije razbijao. Samo se slavio osvojeni Kup, a pokoja stolica je bila kolateralna šteta. Da ne bude zabune, neke stolice su već ranije stradale od strane drugih navijačkih skupina.

Nove sjedalice je i u ovom slučaju trebalo posebno naručiti, nema ih na lageru, ali koji bi i bio smisao nove postavljati odmah ako je sezona u velikom naletu i opet bi prijetilo ponavljanje sličnog scenarija. Uostalom, sad je taman u fokusu finalna serija Zadra i Splita, bt će barem jedna možda i dvbije utakmice na Gripama. Zato će se ovog ljeta osim Poljuda vjerojatno "šminkati" i Gripe. Već je dvorana znatno zadnjih godina ušminkana raznim zahvatima, od postavljanja novog parketa i led reklama uz teren, do postavljanja spomenutih sjedalica i novih semafora.

image
Vojko Bašić/Cropix
image

Stolice na Gripama

Frane Vulas
image

Stolice na Gripama

Frane Vulas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 11:50