StoryEditorOCM
Hajdukvremeplov

Hajduk prvak 2004., možda još netko ima tu svečarsku majicu, evo taman na današnji dan prije 19 godina

Piše Slaven Alfirević
15. svibnja 2023. - 19:20

Na današnji dan 2004. godine, 15. svibnja Hajduk je postao prvak Hrvatske, vratio je titulu u Split tri godine nakon slavlja u Varaždinu 2001. i nakon što su titule ponijeli Zagreb 2002. i Dinamo 2003., naslov prvaka opet je došao u grad podno Marjana.

S povijesnim odmakom vidimo da je to zasad pretposljednja titula prvaka koju nosi Hajduk. "Bijeli" su bili prvaci još dogodine, 2005., a nakon toga traje, evo, stvaralačka suša. Osvoji se tu i tamo kup, a titula fali... Zato će  - kad kucne čas novog naslova prvaka - slavlje biti još veće i žešće!

A te 2004., sredinom svibnja, u posljednjem kolu Hajduku je trebala pobjeda protiv Varteksa u Poljudu, da sačuvaju korak ispred Dinama koji je prethodno kiksao u Zadru (uz čudesne obrane Tvrtka Kale na golu Zadra, što će vratara Kalu potom dovesti u Hajduk) i time vratio "bijele" u ulogu lidera.

U Poljudu nije bilo dvojbe, nakon kvalitetno odrađene karantene u Postirama, gdje se s guštom odlazilo, uz vodstvo mudrog i mirnog Pere Nadoveze (a treba reći da je sve do tri kola prije kraja momčad uspješno vodio Zoran Vulić), sve je riješeno pogocima Hrvoja Vejića i Zvonimira Deranje.

Vejić će sam priznati da mu je to najsretniji dan karijere, zabio je gol, postao prvak s Hajdukom, a Deranja kad je zabio gol za 2:0, sjetit će se mnogi, izvadio je iz sportskih gaća Hajdukov šudar, rubac, raširio je maramu po licu kao masku!

Prije susreta tovar, magarac je izveden u šetnju po Poljudu, pjevao je Vinko Coce, a na kraju utakmice pojavio se i unaprijed tajno pripremljen otvoreni autobus da proveze šampione u počasni krug!

Hajduk prvak 2004., možda još netko ima tu svečarsku majicu, evo taman na današnji dan prije 19 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:47