StoryEditorOCM
HajdukDrže do tradicije

Hajduk nikad nije doživio svoje Dugo Selo, Nedelišće ili Zagoru, u hrvatskom kupu nije ispao od niželigaša

31. listopada 2023. - 11:43

Uoči okršaja Jadrana LP i Hajduk u Pločama u osmini finala SuperSport kupa (utorak u 14 sati, prijenos MaxSport 1), kvaliteta je na strani ‘bijelih‘, ali i statistika. Od hrvatske samostalnosti nikada Hajduku u kupu nije eliminiran od nekog kluba koji nije član elitnog ranga natjecanja.

Jadran LP kojeg vodi bivši trener ‘bijelih‘ Mišo Krstičević se natječe u trećem razredu hrvatskog nogometa, član je SuperSport Druge NL. Momčad iz Ploča sigurno će biti tvrd orah Splićanima. Ipak, klubu s Poljuda još se nije u hrvatskom kupu dogodio kiks kakav se događao drugim klubovima iz vrha hrvatskog nogometa. Hajduk u Hrvatskom nogometnom kupu nikada nije eliminiran od niželigaša.

Dinamo je znao ispadati iz kupa od županijskog ligaša Dugog Sela 1998. godine (član četvrte lige), već u šesnaestini finala. Bilo je to u vrijeme dok su ‘modri‘ igrali u Ligi prvaka i unatoč vodstvu Zagrepčana 2:0 (završilo je 3:2 za domaćina). Eliminiran je i od drugoligaša Naftaš Ivanića sedam godina kasnije s momčadi u kojoj su bili i Luka Modrić, Eduardo da Silva... Rijeka pamti svoje Nedelišće, Grafičar Vodovod..., Osijek Zagoru iz Unešića... Hajduk je doživljavao šokantne kup eliminacije, od Marsonije, Istre, Cibalije, ali nikada nije izbačen iz natjecanja od niželigaša. Nekoliko puta je klub s Poljuda bio i tu na jako skliskom terenu, ali se u konačnici nije poskliznuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 04:59