StoryEditorOCM
Hajdukrazmišlja unaprijed

Gattuso protiv Gorice mora biti posebno oprezan s Rakitićem, inače bi se vrlo brzo mogao naći u problemu

Piše SPORT SD
19. rujna 2024. - 13:20

Stiže pomalo ali sigurno i vikend, pa dok se sliježe prašina što se podigla na terenima Lige prvaka, pripremaju se klubovi za prvenstva. Priprema se i Hajduk za domaći susret, stiže Gorica, a među "bijelima" vlada posebno optimistično raspoloženje. Posljedica je to pobjede na Maksimiru koja je učvrstila timski duh i zajedništvo među igračima.

Učas se sve promijeni u nogometu, prvo se situacija u Hajduku činila bezizlaznom, evo sada su stvari krenule malo nabolje. Slijedi Gorica, očekuje se nova pobjeda, treća u nizu u prvenstvu.

Vodi Gattuso "hajduke", nije to neka "tiki taka", ali gura prema naprijed sa sredstvima koja su mu pri ruci. Klasično talijanski, što bi se reklo, pobjeđuje se s jednim golom razlike. Jedino je Torshavn ove sezone stradao u hendikepu, a to je bilo još u davnom srpnju (četvrtoligaša Bilogoru nećemo računati). Toliko je to davno bilo, tada su kiša i temperature ispod 30 bile strani pojam u Splitu. 

image
Damir Krajac/Cropix

Ipak, zahtjeva i Gorica poseban oprez, valja spomenuti da su njeni porazi protiv Rijeke i Dinama bili "u knap", da su dobro parirali favoriziranim protivnicima. Poseban će oprez zahtijevati i to što se već idućeg vikenda putuje u Rijeku na teško gostovanje, a što se tiče žutih kartona, dvojica igrača su Gattusu u opasnosti.

Naime, dva žuta kartona već su prikupili Ivan Rakitić i Zvonimir Šarlija. Vratio se Šarlija nakon ozljede skočnog zgloba, bio na klupi u Maksimiru pa zaigrao u kupu. Hajduk se snašao i s njegovim odsustvom, Prpić je dobro pokrio tu poziciju. Veći problem tu Gattusu predstavlja Rakitić, važna je karika u veznom redu, zaradi li opomenu u subotu, morat će Hajduk na Rijeku bez njega.

image
Damir Krajac/Cropix
image


 

Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 13:22