StoryEditorOCM
Hajdukinozemstvo zove

Evo tko bi od hajdukovaca mogao napustiti Poljud ovo ljeto: dvojica su gotovo sigurna, a jedan bi mogao srušiti rekord

Piše Krešimir Milić
9. travnja 2024. - 20:02

Hajdukovci prolaze teške dane... Želja je bila samo jedna, ali prolongirat će se i ovog puta, a izostanak rezultata, tj. neispunjenje ciljeva za ovu sezonu izazvalo je i smjene u samom vrhu. Lukša Jakobušić smijenjen je nakon poraza od Rijeke s mjesta predsjednika, što je izazvalo podijeljene reakcije u navijačkom puku.

Činjenica je da se klub u mnogim segmentima uzdigao u njegovom mandatu i da je preuzeo čelnu funkciju u rezultatski teškom trenutku za klub. Osvojena su dva Kupa, dovedena su mnoga ozbiljna imena za HNL, od Marka Livaje preko oba Kalinića do Ivana Perišića, ali bilo je tu i nekih koji su se pokazali kao promašaj unatoč jakom CV-ju te na koncu onog najvažnijeg, a to je izostanak rezultata prvo u europskim natjecanjima pa onda i u prvenstvu.

Njegovo mjesto privremeno je zauzela Marinka Akrap kao v.d., ali nogometni segment će i dalje voditi sportski direktor Mindaugas Nikoličius. On također prolazi teške trenutke i smatra ga se krivcem za izostanak rezultata. Zbog toga nije ni poznato hoće li se zadržati još jedan mandat na toj funkciji, kao ni hoće li mu ga uopće ponuditi novi predsjednik.

No, u ovom prijelaznom periodu potrebno je nastaviti neke započete procese u koje su bili upućeni tek Jakobušić i Nikoličius, a tiču se izlaznih transfera. Javna je tajna da za neke igrače već duže vrijeme postoji interes bogatih europskih klubova, ali i inozemnih klubova višeg platnog razreda od Hajdukovog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:32