StoryEditorOCM
HajdukČeka se odluka

Čeka se službena potvrda, ali UEFA će Torcidi vjerojatno zabraniti put u Solun, ista sudbina čeka i grčke navijače

4. kolovoza 2023. - 12:33

Izgledno je kako bi UEFA-a mogla donijeti odluku da neće biti dopušten dolazak gostujućih navijača na utakmicama 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i PAOK-a.

Momčad s Poljuda i grčki sastav igrat će 10. kolovoza na Poljudu dok je uzvrat na rasporedu 17. kolovoza u Solunu. Međutim, čini se kako bi se te utakmice mogle igrati bez prisustva gostujućih navijača. Naime, UEFA je u srijedu objavila odluku da zbog sigurnosnih razloga neće biti dopušten dolazak gostujućih navijača na utakmicama 3. kola kvalifikacija Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i grčkog AEK-a koje se igraju 8. i 15. kolovoza (prvi susret je u Ateni, uzvrat je na Maksimiru). Dan poslije prvog susreta u Ateni se igra još jedna utakmica visokog rizika, okršaj kvalifikacija istog natjecanja između Panathinaikosa i Marseillea. Dinamovi Bad Blue Boysi su u dobrim odnosima s navijačima Panathinaikosa, a isto tako i navijači AEK-a i Marseillea. Takav navijački ‘kupus‘ u Ateni UEFA je odlučila u korijenu sasjeći, nema prodaje ulaznica gostujućim navijačima. S druge strane navijači PAOK-a njeguju vrlo prijateljske odnose s Partizanovim Grobarima, pa je i stoga ovaj sraz dodatan sigurnosni rizik.

Kada se sve skupa zbroji dosta toga upućuje na to da bi UEFA sličnu odluku koju je donijela u slučaju Dinamovog susreta mogla primijeniti i na okršaj Hajduka i PAOK-a. Ipak, pričekajmo konačan rasplet, konkretnu odluku. Na potezu je UEFA. U slučaju Dinama i AEK-a donesena je dan nakon što je bio poznat taj par. Sinoć je nakon prolaza PAOK-a kontra Beitara iz Jeruzalema Hajduk saznao protivnika. Očekuje se promptna odluka pošto su već ulaznice za splitski sraz Hajduka i PAOK-a za domaće navijače u prodaji.

- U stalnoj smo komunikaciji na relaciji Hrvatski nogometni savez-UEFA-policija. Čekamo odluku UEFA-e – rekao nam je Jurica Jurjević, voditelj odjela za prevenciju, sigurnost i integritet HNS-a. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 14:29