StoryEditorOCM
Domaći nogometokupani kišom

Vatreni stigli u Hamburg, dočekali ih navijači koje nije zaustavila niti kiša: ‘Ovo je kao Zagreb u listopadu‘

Piše Tomislav Juranović/SN
18. lipnja 2024. - 19:49

Posljednji trening održali su od 11 u Neuruppinu, a onda su u 16 sati krenuli prema Hamburgu i bazi, hotelu The Fontenay, u koji su stigli malo prije 19 sati. Okupani kišom, koja ovdje na sjeveru Njemačke pada nesmiljeno još od 14 sati. I kako stvari stoje, nema baš namjeru prestati...

-Ovo je kao Zagreb u listopadu - rekao je kolega, dok smo mokri do kože čekali dolazak Vatrenih u hotel, gdje će dočekati ključni ogled s Albanijom. Došli su, iskrcali se, zauzeli sobe, bez pompe, a nakon toga su izbornik i Perišić krenuli na stadion, na zadnju presicu uoči sutrašnjeg dvoboja, zakazanog u 15 sati, pišu Sportske novosti.

U rezidencijskom dijelu Hamburga dočekalo ih je pedesetak navijača, jer ostatak je kiši prkosio u nedaleko udaljenoj fan zoni u St. Pauliju, smještenoj blizu žile kucavice noćnog života ovoga grada - famoznoj ulici Reeperbahn.

-Samo nas trijezni, a s obzirom na termin utakmice, nekom će poslužiti i kao "after" - uz smijeh će jedan od njih koji je taksijem ipak odlučio biti blizu vatrenoj ekspediciji.

Kiša ili ne, tako svejedno, siže je novog ludila, uz koju, da parafraziramo stare Skandinavce, nije bitno vrijeme, već ono koliko si - popio. Pivo je ovdje najbolji kišobran...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 20:33