StoryEditorOCM
Domaći nogometmodri raspad

Tomislav Ivković: Dinamo je primjer kako je lako nešto srušiti, ali imam rješenje

Piše Dražen Antolić/SN
11. studenog 2023. - 18:27

Treba li Dinamo potjerati Sergeja Jakirovića, tema je razgovora i anketa. Što o tome kaže Tomislav Ivković, nekadašnji vratar Modrih i iskusni trener, čovjek koji je bio i u Kranjčarevom stožeru u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji?

- Brutalno je pitanje treba li ga potjerati. Tjera se djecu u kaznu. Pa niti Alex Ferguson u Manchester Unitedu nije ništa napravio na početku, htjeli su ga maknuti, ali onda je osvojio Kup i zaredali su trofeji. Kad bi Jakirović bio problem, taj bi problem bilo najlakše riješiti. Da je Igor Bišćan bio problem, to bi značilo da je problem riješen, da je Ante Čačić bio problem, davno bi sve bilo dobro. Treneri nisu problem Dinama, preduboki je problem situacija u kojoj se klub nalazi. Glupo je uopće raspravljati o igračima i treneru jer stanje koje je trenutačno u klubu nije dobro za nikoga. Novinari su postali dosadni s Jakirovićem, krenuli su na njega umjesto da budu razumni i naprave analizu koja je objektivna i profesionalna, a ne površna - kazao je Tomislav Ivković.

Predložili smo mu da ponudi svoju genezu muka po Modrima, pišu Sportske novosti.

- Problem je u ljudima koji vode klub, Dinamo je u praznom hodu, ne znaju se osnovne stvari koje se trebaju znati. Klub nema čovjeka koji može odlučiti, ništa nije posloženo, kao da pionire slažeš za seniore. Dinamo ne zna kojim putem krenuti jer nema nikoga tko će im reći kako treba voditi klub.

Postoji li rješenje?

- Naravno, rješenje su pravi ljudi na pravom mjestu.

Tko?

- Imam konkretna rješenja, samo nije za novine. Tako Dinamo ne smije funkcionirati. Vidim da se svakojaki nude po medijima, a to nije rješenje. Dinamovci trebaju sjesti za stol i raspravljati o budućnosti Dinama, a ne površno razgovarati o tome. Govoriti od jedne utakmice do druge treba li smijeniti Jakirovića je preneozbiljno. To nije put koji vodi ka uspjehu.

Na kraju je Ivković naglasio:

- Dinamo je primjer kako je lako nešto srušiti, a teško graditi i izgraditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:29