StoryEditorOCM
Domaći nogometoko sokolovo

Strahonjina odluka sve je iznenadila, ali ne odlazi iz nogometa, dobio je novi posao

Piše Sport SD
14. prosinca 2023. - 09:00

Marijo Strahonja sinoć je iznenadio nogometnu javnost kada je najavio odlazak i prestanak komentiranja suđenja za HRT. Strahonja je pet i pol godina analizirao rad sudaca u SuperSport HNL-u, europskim klupskim natjecanjima i utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije na velikim natjecanjima.

- Nakon pet i pol godina htio bih iskoristiti priliku i zahvaliti Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanoj prilici, vama urednicima koji ste sjajno moderirali ovu i ostale nogometne emisije, izvrsnim sugovornicima, mojim prijateljima te svima koji su radili da bi ova emisija ovako lijepo izgledala. Jednako tako hvala i gledateljima koji su prihvatili moje analize, nekima su se sviđale, nekima malo manje. Međutim, svatko ima pravo na svoje razmišljanje i to je potpuno razumljivo. Svima svako dobro, ugodne trenutke, blagoslovljen Božić te puno uspjeha u novoj godini, izjavio je Strahonja.

Strahonja nije htio otkriti zbog čega je to učinio, ali neće biti izvan nogometa - otkrivaju 24sata.

Izvršni odbor HNS-a je na sjednici 28. studenog na prijedlog Komisije nogometnih sudaca potvrdio listu mentora suđenja četvrte skupine u natjecateljskoj godini 2023/2024, a među 17 odabranih mentora, tu je i ime Marija Strahonje.

Strahonja će tako mentorirati po rangu petu skupinu sudaca koji sude u nadležnosti županijskih nogometnih saveza i međužupanijskih nogometnih liga. Riječ je o mladim sucima koji upijaju znanje i stječu iskustvo na niželigaškim travnjacima i pripremaju se za viši rang, a učit će od Strahonje koji je gotovo 20 godina sudio i bio jedan od najboljih hrvatskih sudaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:07