StoryEditorOCM
Domaći nogometNije finale, ni SP

Što je sad ovo? Milanović otkazao dolazak na utakmicu između Hrvatske i Poljske, a u Osijek ne dolazi ni Plenković

Piše Dražen Antolić/SN
7. rujna 2024. - 15:59
Predsjednik RH Zoran Milanović u društvu predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina, Zvonimira Bobana, Luisa Figa i Aljoše Asanovića na lanjskom finalu Lige nacija u Rotterdamu Hrvatska - ŠpanjolskaAnte Čizmić/Cropix

Predsjednik RH Zoran Milanović bio je najavljen na utakmici Hrvatske i Poljske u Osijeku, tijekom tjedna stadion su obišli i ljudi iz njegova osiguranja, ali u subotu je stigla informacija da je dolazak predsjednika otkazan. Uživo je pratio utakmicu Vatrenih s Turskom na otvaranju Opus Arene, a ovu neće. Tada je u loži bio i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Neće doći ni premijer Andrej Plenković, ali najave govore da će utakmici nazočiti pojedini ministri, kao i lokalni politički čelnici. Među ostalima i dopredsjednik Vlade te ministar obrane Ivan Anušić, ne tako davno župan Osječko-baranjske županije. Nije nam poznat razlog zbog kojeg je Milanović otkazao dolazak u Osijek, samim time ni ima li to ikakve veze s nedavnim izjavama ministra obrane o nemogućnosti daljnje suradnje s predsjednikom, na što je Milanović odgovorio da se Anušić uključio u kampanju Dragana Primorca za predsjednika RH.

image

Premijer RH Andrej Plenković u Dohi na susretu osmine finala SP-a u Kataru 2022. Japan - Hrvatska

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:59