StoryEditorOCM
Domaći nogometdrama u hodniku

Ovo što se dogodilo Dani Olmu ne pamtimo, Španjolac ga tjerao u autobus, čupao za ruku, a on objašnjavao: To su Hrvati

Piše Frane Vulas, Dražen Antolić/SN
15. lipnja 2024. - 21:27

Od hrvatskih reprezentativaca novinarima tiska i portala u miks zoni stao je jedino Ante Budimir, ali nakon njega i Dani Olmo. Iako ga je glasnogovornik španjolskog saveza vukao za ruku, naprosto čupao da krene u autobus, nakon što je prije toga govorio Španjolcima, Olmo je kazao:

- Ne, hrvatskim novinarima moram dati izjavu.

Kako ste vidjeli utakmicu, jeste li očekivali da ćete imati teži posao s Hrvatskom?

- Sretni smo zbog pobjede, za mene je to bila jako posebna utakmica. Željeli smo turnir početi s pobjedom, na kraju smo to i postigli rezultatom 3:0. Vrlo sam zadovoljna. Ne bih rekao da smo imali lak posao s Hrvatskom. Ne, bila je to izjednačena i zahtjevna utakmica dok nije pao prvi gol. Dotad je bilo teško.

Olmo nije igrao u početnoj postavi, ušao je u drugom poluvremenu, kako je vidio taj pogodak.

- Hrvatska je izgubila loptu, izveli smo jako dobar kontranapad, a Morata je na kraju izvrsno pucao. Bitno je što smo brzo zabili drugi gol, to nam je dalo dodatnu prednost, a još bitniji treći. To je bio pogodak iznenađenja u zadnjoj minuti prvog poluvremena. Nakon toga Hrvatima nije bilo lako. Odigrali smo jako dobru utakmicu i zasluženo pobijedili.

Još jednom ste dobili ovacije hrvatskih navijača kao u Rotterdamu lani, posebno s dijela tribine gdje su bili BBB.

- Da, meni je to jako drago. Znate, kad igram protiv Hrvatske i vidim tolike Hrvate na tribinama osjećam se kao doma.

Što će sada biti s Hrvatskom?

- Želimo joj sve najbolje i da prođe skupinu - kazao je, u tom času glasnogovornik ga je primio s obje i odvukao iz miks zone tvrdeći da im se žuri na autobus.

Španjolski izbornik Luis de la Fuente je nakon 3:0 uvjerljivog trijumfa protiv Hrvatske u Berlinu na konferenciji za medije kazao:

- Jako sam zadovoljan. Ovo nam je svakako veliki poguranac za dalje, ali za pet dana imamo novu tešku utakmicu protiv Italije. Zbog toga moramo ostati smireni, naš cilj je i dalje jako daleko. Moramo ostati s obje noge na zemlji. Jako sam zadovoljan kako su svi igrači danas odigrali – naglasio je Luis de la Fuente. Lani je Hrvatsku Španjolska svladala u finalu Lige nacija, sada i na startu Eura.

Je li vam laknulo nakon ovakvog starta?

- Dio mog posla je da ostanem smiren nakon ovakvih stvari. Moramo biti ponosni, ali i smireni, motivirani. Jedino ako se poboljšamo i u idućoj utakmici, doći ćemo na kraju tamo gdje želimo biti. To je moja poruka. Svjesni smo euforije, ali moramo biti smireni, u tome je ključ – rekao je španjolski izbornik.

Nakon susreta ste se zaputili prema tribinama. Gdje ste išli?

- Moja obitelj i prijatelji su bili na tribinama. Želio sam s njima proslaviti, želio sam im prenijeti svoje osjećaje – odgovorio je Luis de la Fuente.

Hrvatska je imala dvije jako dobre prilike, kazneni udarac. Zabrinjava li vas to?

- Mislim da je ovo bila savršena izvedba. Kada je trebalo napadati to smo činili, kao i ukopati se kada je to trebali. Znali smo da ćemo to morati napraviti u jednom trenutku. Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu i znali smo da će ti trenuci doći. Ovo je jako mlada momčad, ali igrači su bili usredotočenih svih 90 minuta – rekao je Luis de la Fuente.

- Mislim da smo presing odigrali jako dobro. Imamo igrače s različitim atributima, kada imate brze igrače kao što je Nico Wiliams, znate da možete biti opasni. Naši protivnici također znaju da možemo biti opasni u napadu zbog svoje brzine, iz prekida... Igrači zaslužuju sva priznanja, oni su zaslužni za sve - naglasio je španjolski izbornik.

Fabian Ruiz je zabio i asistirao, odigrao je jako dobru utakmicu?

- Izvanredan je igrač, igra na najvišoj razini. Na temelju onoga što smo vidimo svakog dana fantastičan je. Maštovit je u prepoznavanju igre. On je utjelovljenje igrača koji se jako trudi, a nije baš pod povećalom medija – nahvalio je izbornik igrača koji je bio proglašen za najboljeg igrača susreta.

Potom je pred sedmu silu izišao baš Ruiz. Dočekalo ga je pitanje je li Španjolska nakon ovoga jedan od favorita za osvajanje naslova europskog prvaka?

- Bilo je jako važno pobjedom početi turnir. Igrali smo protiv jako dobre momčadi s vrhunskim individualcima. Ne znam jesmo li favoriti Eura, ali pokušat ćemo otići do finala i sve do kraja – rekao je Ruiz.

Ovo je bio prvi susret nakon dugo vremena u kojem je protiv Španjolske rival imao veći posjed lopte?

- To ne ovisi samo o nama. Volimo posjed, ali to ovisi i o protivniku. Kada igrate protiv jakih momčadi to je jako teško. Ovim trijumfom protiv jake momčadi Hrvatske smo dobili na samopouzdanju. Morali smo se ukopati do kraja jer Hrvatska ima odlična igrače, ne samo startere nego i one koji su ušli s klupe – naglasio je Ruiz.

Pojasnio je Ruiz kako je zabio gol.

- Dodao mi je Pedri. Modrić me u tom trenutku zatvorio. Bio je tu i Brozović. Pokušao sam šutirati i srećom ušla je – kazao je Ruiz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 22:09