StoryEditorOCM
Domaći nogometgostovanje u rijeci

Slovenci šokiranim kavezom na Rujevici, iznenadile ih i astronomske cijene za uvjete koje nude navijačima

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
22. kolovoza 2024. - 09:39

Ususret srazu Rijeke i Olimpije, slovenski portal SIOL prisjetio se povijesti, odnosno dosadašnjih međusobnih ogleda hrvatskih i slovenskih nogometnih klubova u sklopu europskih klupskih natjecanja - pišu Sportske novosti.

’’Malo je zemalja koje stvaraju toliko problema i neugode slovenskim klubovima kao što je to Hrvatska. Slovenski klubovi su izrazito neuspješni protiv hrvatskih, ostvarili su samo 4 pobjede u 24 utakmice, a poraženi su čak 18 puta uz gol-razliku 23:46’’, navodi se u tekstu.

Dodaje se kako je u 12 slovensko-hrvatskih duela tek jednom dalje prošao slovenski predstavnik, no autor pronalazi i malo optimizma za Olimpiju koja ove sezone još ne zna za poraz.

’’Po prvi put u Europi će se Olimpija susresti s hrvatskim suparnikom. S obzirom na njene vrlo pristojne izvedbe, visoku razinu samopouzdanja, pobjednički mentalitet i odlične rezultate koje je ljubljanski klub ostvario na početku ove sezone, Zeleno-bijeli mogu očekivati puno u sudaru sa svojim susjedima iz Rijeke’’, ističe novinar SIOL-a.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Portal Ekipa osvrnuo se na cijene ulaznica za gostujuće navijače na Rujevici. Velik broj fanova Olimpije sprema se na utakmicu u Rijeci, a dočekat će ih ne baš reprezentativni uvjeti, svakako ne u skladu s visokom cijenom koju će morati platiti za svoju kartu.

’’Navijači Olimpije zavući će ruke duboko u svoje džepove kako bi na Rujevici 90 minuta bili zaključani u kavez. Izgradnja nove Kantride vuče se već dugo vremena, a prema posljednjim najavama izgradnja spektakularnog kompleksa koji će biti najljepši (barem) u regiji trebala bi započeti sljedeće godine. Jasno je da Rujevica ne omogućava dobre uvjete gostujućim navijačima. Nema puno stadiona u modernom nogometu na kojima tribina podsjeća na kavez u zoološkom vrtu. Navijači Olimpije plaćali su ulaznice po 50 eura za članove i 60 eura za ostale, što je astronomska cijena za uvjete koje stadion u Rijeci nudi gostujućim navijačima’’, ističe se u tekstu Ekipe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 04:48