StoryEditorOCM
Domaći nogometčeka se potvrda

Senzacija na pomolu, u Osijek stiže čovjek koji je radio čuda u Benfici i Šahtaru

Piše Gradimir Đukarić/SN
7. prosinca 2023. - 12:26

Čelnici kluba s Opus Arene odlučili su se na posve neočekivan, a ruku na srce i apsolutno senzacionalan potez odlukom da za sportskog direktora pokušaju angažirati Jose Bota. I bez velikih riječi najavili su s Opus Arene novi početak i silnu ambiciju koja neminovno dolazi s osobom takve biografije na ključnoj poziciji u kreiranju sportske politike. Jer Boto je čovjek koji se ne zadovoljava s prosjekom - pišu Sportske novosti.

"Za mene je najvažnije da klub bude sve bolji iz godine u godinu", kazao je nakon što je imenovan sportskim direktorom PAOK-a nakon što je prethodno godinama bio glavni skaut Benfice i Šahtara.

Boto je za vikend bio u Osijeku kako bi "skenirao" situaciju, a dvije strane brzo su definirale uvjete suradnje. Doslovno u nekoliko sekundi. Čelnici bijelo-plavih prihvatili su uvjete koje je Portugalac stavio na stol i odluka je sada na njemu. U klubu s Opus Arene nadaju se i vjeruju kako će ona biti potvrdna.

Čovjek koji je na takvom glasu u nogometnim krugovima, koji je svoj posao uspješno radio u europskim velikanima, nikada ranije nije bio u klupskom sustavu. Za vrijeme Botova mandata Benfica i Šahtar "upecali" su priličan broj odličnih nogometaša. Primjerice, otkrio je Davida Luiza koji je doveden za svega pola milijuna eura, a koji kasnije transferiran u Chelsea za 25 milijuna. Međutim, čak ni to nije ekstreman primjer koliko onaj Victora Lindelofa. Njega je Benfica kupila za oko 50.000 eura od švedskog Vasterasa, a onda samo dvije godine kasnije prodala ga Manchester Unitedu za 35 milijuna eura.

Europskim nogometnim krugovima odjeknula je želja bijelo-plavih da za sportskog direktora angažira Jose Bota. I mediji u Portugalu posvetili su prostor mogućem angažmanu nekadašnjeg glavnog skauta Benfice u Osijeku.

"Boto, koji je u srpnju napustio mjesto sportskog direktora PAOK -a, u rukama prijedloge iz Hrvatske i Poljske: Osijeka, odnosno Rakówa.Boto je boravio u Poljskoj krajem studenoga, a prisustvovao je i susretu Rakówa s Krakovom. Poljski klub u međuvremenu je najavio Nijemca Samuela Cárdenasa za sportskog direktora. Prošlog vikenda José Boto je otišao vidjeti kakvi su uvjeti u Osijeku. Iako ima ova dva prijedloga u rukama, nije sigurno da će se José Boto sada vratiti u aktivnu dužnost", piše A Bola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 21:04