StoryEditorOCM
Domaći nogometDok svira radio

Nekadašnji veznjak Hajduka optimističan pred nastupe na Euru: ‘Portugal će nam dobro doći kao priprema za Španjolsku‘

Piše Hina
5. lipnja 2024. - 19:53
Riga, Latvija, 181123. Stadion Sconto. Nogometna utakmica 7. kola kvalifikacijske skupine D za Euro 2024., Latvija - Hrvatska. Na fotografiji: Mario Pasalic, Vladislavs Sorokins, Kristers Tobers.Ante Cizmic/Cropix

Vrlo lijepo iskustvo je bio posjet kod Pape, čak nije ni sve bilo formalno, komentirao je hrvatski nogometni reprezentativac Mario Pašalić audijenciju kod Svetog Oca koju je hrvatska nogometna reprezentacija imala tijekom srijede.

Odmah nakon toga hrvatski nogometaši i stručni stožer su se vratili u Rijeku gdje su poslijepodne obavili trening u hotelu, dok je vezni nogometaš Atalante bio na konferenciji za novinare.

„Posjet kod Svetog Oca je bila lijepa prilika za sve. Ostavio je na mene super dojam, bilo je lijepo i opušteno, čak se i šalio s nama. Poseban je to osjećaj, vjerujem i za sve ostale iz reprezentacije. Argentinac je pa naravno da zna puno o nogometu, prati ga“, osvrnuo se Mario Pašalić na jutarnje događaje iz Vatikana.

Pašalić i njegova Atalanta ove su sezone ostvarili najveći klupski uspjeh u povijesti  osvajanjem Europske lige, pobjedom u finalu protiv Bayera.

„Ta finalna utakmica je bila kruna cijele sezone. Cijeli naš put je bio dominantan, zasluženo smo na kraju slavili. Pobijedili smo na tom putu Sporting pa Liverpool, utakmica na Anfieldu je bila posebna. Potom i Marseille. Ogroman je to bio uspjeh za sve nas u Atalanti“, rekao je Pašalić koji je potom komentirao suigrače iz Atalante koji će igrati protiv Hrvatske u skupini na Europskom prvenstvu.

„Scamacca će nam biti prijetnja. Odigrao je odlično drugi dio sezone. Snažan je, neće s njim biti lako. Djimsiti je reprezentativac Albanije. Bio je stožerni igrač, jako dobar stoper. No, kod nas u reprezentaciji je sve u redu. Zdravi smo, sada nam slijedi važna utakmica protiv Portugala nakon koje će izbornik dobiti dodatne odgovore prije početka Europskog prvenstva“.

Potom se Pašalić detaljnije osvrnuo na ono što slijedi u subotu, a to je prijateljski ogled kod jakog Portugala.

„Očekujemo tešku utakmicu. Kroz povijest su nam bili vrlo nezgodan suparnik. Taj će nam susret jako dobro doći kao priprema za Španjolsku, za prvi dvoboj na prvenstvu. Sada protiv Portugala ćemo vidjeti gdje smo i što moramo korigirati prije odlaska na EURO“, završio je Pašalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 20:29