StoryEditorOCM
Domaći nogometnova snaga

Marco Pašalić: Obitelj je bila više u šoku od mene. Svima nam se ostvario san

Piše Hina
16. studenog 2023. - 19:42

 Premda nije bio na pretpozivu, napadač Rijeke Marco Pašalić dobio je poziv u hrvatsku reprezentaciju za zadnje dvije utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024. protiv Latvije i Armenije.

Od napadača na pretpozivu su bili Josip Brekalo, Petar Musa, Dion Drena Beljo i Franjo Ivanović, no Dalić se odlučio za 23-godišnjeg napadača Rijeke.

"Bio sam u šoku što je sve išlo tako brzo, moram se zahvaliti izborniku Daliću na pozivu, bio sam presretan," otkrio je Pašalić koji je rođen u Njemačkoj, prve nogometne korake napravio je u Hoffenheimu, igrao je i za Karlsruher, Stuttgart i Borussiju Dortmund, a na Rujevicu je stigao u lipnju ove godine.

"Tako je to u životu, sve se može u sekundi promijeniti i san se ostvariti. Presretan sam i prezahvalan, na meni je da šutim i radim," dodao je.

Otkrio je i kako je reagirala obitelj.

"Mislim da obitelj bila više u šoku od mene, ali presretni su. Svima nam se ostvario san. Sad trebam pokazati zašto sam ovdje. Poziv je došao, ali moram pokazati zašto sam ga dobio. Uvijek ću dati sve od sebe," istaknuo je.

Dodao je kako nije previše pričao s izbornikom Dalićem o svojoj ulozi.

"Nismo ništa posebno pričali, bilo je to više upoznavanje. Nije bilo puno razgovora, već trening, razgovor s igračima, upoznavanje. Prvi put sam tu i to je za mene nešto novo i velika čast."

Priznao je kako je bio nervozan prije nego što je upoznao suigrače.

"Od malih nogu sam sanjao nastup u hrvatskoj reprezentaciji. Bio sam nervozan prije nego što sam upoznao dečke. Ali onda treniraš s njima i vidiš da je to na kraju sve nogomet. Moram biti zahvalan do neba, odraditi maksimalno, sve dati od sebe, srce ostaviti na terenu, pa što bude, bude," kazao je.

Hrvatska zadnji kvalifikacijski "mini ciklus" otvar u subotu gostovanjem u Latviji.

"Sve utakmice su teške, nikoga ne smiješ podcjenjivati, moraš uvijek dati maksimum. Puni smo energije, odigrat ćemo muški i znamo što moramo raditi," istaknuo je dodavši: "Znamo kakvu kvalitetu imamo i u teškim treucima uvijek smo odradili maksimalno."

Pašaliću je ovo prvo okupljanje sa seniorskom reprezentacijom, a ondje ga je, između ostalih, dočekao i njegov prezimenjak Mario. To je prvi put još od Svjetskog prvenstva 2018. da su u reprezentaciji dva prezimenjaka - tada su to bili Lovre i Nikola Kalinić.

Zanimljivo, sada u reprezentaciji imamo dva Pašalića sa ista prva tri slova imena, pa će zanimljivo vidjeti što će staviti na leđa svojih dresova.

"Mislim da će Mario ostaviti svoje prezime na dresu jer je duže od mene u reprezentaciji, a meni će biti slovo "M" pa točka pa Pašalić. Nije problem, isti smo, samo što nismo u rodu," kazao je sa smiješkom Pašalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 18:13