StoryEditorOCM
Domaći nogometŠOK ZA ŠOKOM

Je li moguće!? Hrvati i Srbi, ruku pod ruku, kao dvije najgore reprezentacije na Euru!? Ovo je bilo teško očekivati...

Piše M. Bi.
16. lipnja 2024. - 21:22

Vatreni su razočarali na otvaranju nogometnog Eura u Njemačkoj, ne samo zbog teškog poraza protiv Španjolaca od 0:3 već i na račun prikazane igre. Daleko je to, jako daleko od očekivanog i priželjkivanog od desetaka tisuća naših navijača u Berlinu, kao i svih onih ispred TV ekrana u Hrvatskoj i diljem svijeta.

Nakon svjetskog srebra u Rusiji i bronce u Kataru navikli smo samo na pobjede naših nogometaša, no evo, dogodilo se i ovo. Štoviše, uvjerljiv poraz je toliko pogodio, pa i načeo redove naše reprezentacije da je došlo i do prvih loših vibracija (”Petković nije smio izvesti penal, mora poštovati starije...”).

Naravno, nadamo se svi skupa da je ovo bila samo jedna loša utakmica u rangu onih ”koje se dogode”, međutim, postoji još jedan podatak koji nije toliko bitan, presudan, ali je vrlo, vrlo neobičan: Hrvatska je do utakmice Srba i Engleza bila jedina reprezentacija koja nije zabila gol na ovom Euru! Najgora. Sada se pridružila i Srbija.

image

Tuga...

Damjan Tadić/Cropix

Dakle, do susreta Engleska - Srbija (1:0)  odigrano je šest utakmica:

Njemačka – Škotska 5:1, Švicarska – Mađarska 3:1, Španjolska – Hrvatska 3:0, Italija – Albanija 2:1, Nizozemska – Poljska 2:1, Danska – Slovenija 1:1.

Nastupilo je ukupno 12 reprezentacija, njih 11 je zabilo barem jedan gol, sve osim – Hrvatske. Jedina nula je naša. Zvuči nevjerojatno. U tih šest utakmica postignut je ukupno 21 gol, lijepih tri i po po utakmici.

No, evo ni Srbi nisu zabili Englezima, pa smo nakon sedam odigranih utakmica zajedno s njima jedini bez datog pogotka.

Nadamo se da će i naši Vatreni pokazati da nisu zaboravili zabijati.

Nije dobro počelo, vjerujemo da će se bolje nastaviti, i još bolje završiti.

image

Ajme...

Ante Čizmić/Cropix
image
Nikola Brboleža/Cropix
image

Zvončac u Splitu...

Nikola Brboleža/Cropix

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 00:21