StoryEditorOCM
Domaći nogometvelika brojka

Hrvatski navijači u vrhu poretka, odradili su sjajan posao na Europskom prvenstvu

Piše SN
4. srpnja 2024. - 10:05

Klupko zvano Europsko prvenstvo u nogometu polako se odmotava. Na meniju su još samo četvrtfinale, polufinale i finale, koje je na rasporedu 14. srpnja.

Domaćin turnira je, ako je nekom promaknulo, Njemačka, što je u startu označilo da će, kao prvo, biti dobrog navijanja, a kao drugo, da će mnoge druge zemlje osim domaćina imati veliku podršku s tribina - pišu Sportske novosti.

Tako je na društvenim mrežama osvanuo podatak da je do ovoga trenutka na svim utakmicama bilo prisutno ukupno 2.285.912 gledatelja. Najviše navijača, naravno, bilo je prisutno na utakmicama Njemačke, točnije njih 177.000, a Hrvatska se u tom poretku nalazi na četvrtom mjestu.

Na utakmicama Vatrenih ukupno je bilo 103.000 navijača, a ispred njih nalaze se samo već spomenuta Njemačka, Turska (150.000) i Rumunjska (106.000). Naravno, treba napomenuti da su sve tri države ispred Hrvatske igrale utakmicu više jer su se plasirale u osminu finala, što dodatno daje na vrijednosti.

image
Robert Fajt /Cropix

Nažalost po hrvatske navijače, Vatreni se nisu uspjeli plasirati u osminu finala jer su grupnu fazu završili na trećem mjestu s dva boda u džepu. Da su prošli dalje, ovaj broj bio još i veći, a vjerojatno i plasman na ovoj ljestvici...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 10:09