StoryEditor
Domaći nogometsusret u rovinju

Dostavljač Zoran Petrović, bivši Pršin suigrač: Nitko od nas nije mislio da će Dado napraviti takvu karijeru

10. lipnja 2021. - 20:33
Momčad Pazinke u kojoj je igrao i Dado PršoPrivatni album

Život često piše romane, novinar na putovanjima dogodovštine. Tako smo spletom okolnosti u Rovinju gdje se Hrvatska priprema za Euro upoznali Zorana Petrovića, suigrača Dade Prše iz vremena dok je legendarni napadač hrvatske reprezentacije kao nepoznati mladi igrač nastupao za Pazinku. Petrović je polusezonu proveo u Pazinci, a igrao je i u Đakovu, Istri s Krunom Jurčićem, Jadranu iz Poreča, austrijsku prvu ligu za Vorwärts Steyr...

Poslije igračke karijere dugo je kao električar radio u pulskom brodogradilištu Uljanik. Nakon što je isti zadesila poznata sudbina zadnja tri mjeseca je dostavljač u jednom rovinjskom restoranu u kojem smo ga i sreli.

- Kad nitko nije sam mnom radio razgovor dok sam bio nogometaš, neka barem radi sada kad sam dostavljač – poentirao je u startu Petrović. Pritom nam je pokazao novinski poster prvoligaške momčadi Pazinke iz te 1992. u kojoj su Pršo i on u sastavu. Tu su i trener Luka Bonačić, bivši igrač Hajduka Goran Šušnjara, Anto Jakovljević, Mauro Tomišić...

- Pršo i ja smo malo skupa igrali, ja sam više bio na klupi. Bio sam veznjak, ali Bonačić je više volio duel igrače. Bonačić je bio strog, dosta je na njega vikao. Nisam Pršu dugo vidio, još od te 1992. godine. Iz Pazinke je otišao u Francusku, u niže lige. Htio sam mu se javiti kada sam kao navijač bio na Euru 2004. u Portugalu, ali nisam ga uspio sresti – priča nam Petrović.

Pršo je u Pazinku došao nakon što su mu u Hajduku u juniorima otkrili srčanu manu. Kasnije je igrao niželigaški nogomet u Francuskoj. Radio je tamo i kao automehaničar, a onda ga je slučajno otkrio Monaco i ostalo je povijest. Tek sa 28 godina je debitirao za Hrvatsku. Je li se moglo te 1992. prepoznati kakav talent se „skriva” u Prši?

- Iskreno, nisam tada mogao ni zamisliti da će napraviti takvu karijeru, dati četiri gola u utakmici Lige prvaka ili igrati finale. Bio je solidan mladi igrač. Grizao je, imao je dobrih stvari, ali i mana. Nije bio ništa ekstra. Imao je dugi korak, ali nije bio brz. Bio je visok, igrao dobro glavom, ali nije bio posebno dobar tehničar. Čak je imao i noge „na iks”. Bilo je puno boljih igrača, pa nisu napravili karijere. No, tada je i sa samo 18 godina bio naš odličan strijelac. Svaka mu čast za sve, baš mi je drago što sam s njime mogao igrati – kazao je Petrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 21:22