StoryEditorOCM
Domaći nogometsudačka analiza

Damir Skomina se slaže s Komisijom HNS-a: ‘Obrambeni igrač nema gdje s rukom, nema govora o kaznenom udarcu za Hajduk‘

Piše Sport SD
23. rujna 2024. - 21:20

Damir Skomina je u emisiji ‘Tportal sudačka analiza‘ na MAXSportu komentirao je dvije zanimljive situacije. Jedna od njih je kazneni udarac za Hajduk nakon ruke igrača Gorice Leša u 67. minuti

- Pogođen je iz velike blizine, lopta ide od dolje prema gore. Tu obrambeni igrač nema gdje s rukom, apsolutno nema govora o kaznenom udarcu. VAR se ispravno uključuje. Pogriješio i ostao živ. Tu je sudac Bel pogriješio, koji je u samom vrhu hrvatskog suđenja. Sudac je ostao pri svom, možda je njegovo gledište bilo kako da obrani situaciju, a ne da je ispravi. Sreća što nije imalo utjecaj na rezultat - kazao je Skomina.

Dinamo je poražen kod Slaven Belupa, nakon utakmice pričalo se i o onome što je na njoj napravio njegov kapetan Bruno Petković, te je li za to prikladno kažnjen. U 29. minuti je Petkovića s leđa faulirao Slavenov igrač Michael Agbekpornu.

Sudac Patrik Kolarić odmah je sudio prekršaj za Dinamo, ali Petkoviću to nije bilo dovoljno. Zaletio se prema Agbekpornuu te ga gurnuo s leđa. Slavenov igrač na to se okrenuo da bi uzvratio Petkoviću, a ovaj ga je uhvatio za glavu i vrat. Kolarić je situaciju riješio tako da je obojici pokazao žute kartone. Situaciju je komentirao Damir Skomina, nekadašnji elitni sudac koji je sudio Ligu prvaka.

- Dolazi do konfrontacije više igrača. Tu je naputak da moraju biti obojica kažnjena. Ispravna je odluka da se obojici igrača daju žuti kartoni. Petković je isprovociran i on je reagirao. Za crveni karton tu baš treba biti jedan naglašeni udarac - rekao je Slovenac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 21:25