StoryEditorOCM
Domaći nogometPogled s vrha

Dalić nakon važnog trijumfa i izbijanja na prvo mjesto skupine: ‘Idemo sad u Slavoniju pobijediti i Tursku!‘

Piše F. V.
11. rujna 2023. - 21:15

Pobjedom 1:0 u Erevanu nad Armenijom nogometna reprezentacija Hrvatske izbila je na prvo mjesto skupine D kvalifikacija za Euro 2024. godine.

- Zabili smo, imali smo dosta prilika. Nedostajao je taj drugi gol da mirno privedemo utakmicu kraju. Na kraju je bilo i malo panike. Tako to obično bude kada imaš mnogo šansi i ne zabiješ drugi gol. Dogodi se da primiš neki otpadak, glupi gol. Nismo ga primili i svaka čast dečkima. Čestitke na igri i angažmanu. Osvojili smo šest bodova (u rujanskom ciklusu, nap.a.), jako lijepo. Bio je ovo težak protivnik i vruć teren. Postavili smo se odgovorno, kompaktno, nismo srljali. Umirili smo protivnika. U nekim situacijama Armenija je bila opasna, ima kvalitetu. Možda je 1:0 malo, ali osvojili smo tri boda – rekao je izbornik Zlatko Dalić za Novu TV.

Bila je ovo 42. pobjeda izbornika Zlatka Dalića na klupi Hrvatske, izjednačio se sa Slavenom Bilićem.

- Ne pratim to, bitno je da smo ovom pobjedom napravili veliki korak prema plasmanu u Njemačku. U ovom ciklusu smo osvojili šest bodova, dobili mirnoću, nismo se mučili, padali, gubili glavu. Ovo su na papiru bili lagani protivnici, ali tu to teške utakmice. U zadnje dvije godine Hrvatska igra samo teške utakmice protiv jakih protivnika. Ovo je jedna ovakva utakmica kakvu Hrvatska igra u godinu dana, poput onih s Ciprom, Maltom. Sve drugo su Argentina, Brazil, Španjolska, Francuska, Portugal, Engleska... Ovu su protivnici koji nas nekada znaju ‘prevariti‘, ali bilo je dobro – naglasio je Dalić.

Ivanušec je opet igrao u veznoj liniji? Petković?

- Bili su jako dobri, pogotovo u Rijeci. Bruno je imao dvije šanse, nije zabio. Radio je ono što mi hoćemo, bio je mantinela, sačuvao je mnogo lopti. Zadovoljan sam. Nadam se da će tako nastaviti i u kontinuitetu, i u listopadu – rekao je izbornik.

Slijede na jesen Turska u Osijeku i Wales u Cardiffu.

- Moramo što prije osigurati plasman na Euro, ali bitan je i plasman na tablici zbog statusa u ždrijebu Eura. Idemo po korak. Spremamo se sad za Tursku. Jedva čekam tu utakmicu. Nisam još bio na novom stadionu u Osijeku, ali kažu da je fantastičan, da ima super akustiku. Idemo u Slavoniju pobijediti Tursku – najavio je Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 07:54