StoryEditorOCM
Domaći nogometdruštvene mreže

Bjelica je snimio stanje u Maksimiru i poslao kratku poruku, brzo je stigao odgovor predsjednika Dinama

Piše Sport SD
27. rujna 2024. - 07:36

Gotovo četiri i pol godine nakon odlaska iz Dinama trener Nenad Bjelica otvara svoj drugi mandat na klupi maksimirskog kluba. Jučer je potpisao višegodišnji ugovor, a premijeru će imati u subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Lokomotive u Maksimiru.

Bjelica je odradio prvi trening te podijelio svoje dojmove.

- Rezultatska kriza je bila neočekivana, nije ništa upućivalo na nju. Nedavno sam razgovarao s Jakirovićem, dobri smo prijatelji i kolege. Opušteno smo pričali, nitko o tome nije razmišljao, ali nogomet je nepredvidiv i događaju se ovakve stvari, izjavio je.

Smatra kako je problem momčadi više psihološki.

image

Velimir Zajec

Ranko Šuvar/Cropix

- Problem momčadi je više psihološki i u razgovoru s igračima može se puno raditi. Fizički i taktički, ne možete nešto puno promijeniti u kratkom periodu, ali vratiti samopouzdanje sigurno se može. Dinamo ima kvalitetnu ekipu, dobro posloženu, duplirane i triplirane pozicije, praktički 26, 27 igrača od kojih svaki može nastupiti. Cilj je poboljšati sve što se može poboljšati. Dinamo je dobro izgledao, bio je šest mjeseci bez poraza. Kvaliteta postoji, a sve što budemo mogli poboljšat ćemo, izjavio je Bjelica za klupsku TV.

Oglasio se Bjelica i na društvenim mrežama nakon dužeg vremena, objavio je fotografiju ispred Dinamovog grba.

- Krećemo, kratka je poruka.

U komentarima se javio se i predsjednik Dinama.

- Dobrodošao natrag, napisao je Velimir Zajec.

Bjelica je u prethodnom mandatu preuzeo Dinamo u samoj završnici sezone kad su već osvojili prvenstvo, kasnije je potpisao dva naslova prvaka, po jedan Kup i Superkup uz plasman u osminu finala Europa lige i ulazak u Ligu prvaka. Dinamo je u njegovu premijernom mandatu odigrao 101 službenu utakmicu uz omjer od 73 pobjede, 15 remija i 13 poraza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 07:39