StoryEditorOCM
Domaći nogometslužbena objava

Bivši trener Hajduka je novi izbornik hrvatske U-19 reprezentacije

Piše SPORT SD
29. svibnja 2023. - 15:52

Siniša Oreščanin je novi izbornik hrvatske U19 reprezentacije, objavio je HNS na svojim službenim stranicama.

Ova odluka je došla nakon što reprezentacija vođena Joeom Šimunićem nije uspjela izboriti plasman na Europsko prvenstvo, pa je ugovor s njim raskinut.

Oreščanin je bez posla već dvije godine, zadnji klub kojemu je bio trener je bila Gorica, prije toga je trenirao i mlađe uzraste Hajduka, drugu momčad Bijelih, koja više ne postoji, a najviše ga se pamti po periodu provedenom na klupi seniorske momčadi Hajduka od studenog 2018. do srpnja 2019. godine.

Oreščanina su u sjedištu Saveza primili predsjednik Marijan Kustić, tehnički direktor Stipe Pletikosa i glavni instruktor Petar Krpan.

"Velika mi je čast preuzeti hrvatsku U-19 reprezentaciju te zahvaljujem rukovodstvu Saveza na čelu s predsjednikom Kustićem na iskazanom povjerenju. Znamo da je snaga našeg nogometa kvalitetan rad s mlađim uzrastima te imam veliku ambiciju dati doprinos razvoju naših najboljih juniora kroz vrhunski rad u nacionalnoj reprezentaciji. Dobro poznajem koliko kvalitetno rade naši klubovi odnosno njihove akademije te sam uvjeren da ćemo u zajedničkoj suradnji nastaviti razvijati igrače koji će kroz nekoliko godina biti oslonci naših klubova te hrvatske A reprezentacije", izjavio je novi izbornik U-19 reprezentacije, Siniša Oreščanin.

"Uvjeren sam da smo pronašli jako dobro rješenje za našu U-19 reprezentaciju. Siniša se dokazao kao vrlo uspješan stručnjak u radu s mlađim uzrastima, a kako ima i značajno iskustvo rada u seniorskom nogometu, smatramo da odlično razumije izazove koje imaju igrači upravo u ovoj osjetljivoj fazi prelaska u seniorski nogomet. Savez će mu biti maksimalna podrška u ostvarivanju ciljeva, pri čemu je razvoj igrača svakako onaj najvažniji", poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 16:19