StoryEditorOCM
Splitka naliveni

U centru Splita se mimo zabrane građevinskih radova preko ljeta priprema nalijevanje temelja za zgradu?! Grad šuti

Piše n.c.
29. srpnja 2023. - 09:39

Nastala je velika frtutma kada su splitski gradski vijećnici odbili prijedlog Puljkove administracije o vanrednom dopuštanju građevinskih radova na projektu Small Mall u periodu od 15. lipnja do 15. rujna, kada su oni inače zabranjeni u određenim djelovima grada, uključujući i kotar Lučac-Manuš. 

Zbog ovog nepogodovanja se gradonačelnik jako naljutio i poručio svom (tadašnjem) političkom partneru Davoru Matijeviću iz SDP-a da je “najobičniji trgovac koji se priklonio HDZ-u u donošenju svih odluka koje nama mogu napakostiti“.

Želju za specijalnim tretmanom strane firme, koja još uvijek ne želi otkriti što će točno graditi i na koji način će njihova želja za profitiranjem pomoći građanima Splita, je tada iskazao i dogradonačelnik Bojan Ivošević, kojem se u jednom trenutku počelo "povraćati" od SDP-ove želje za transparentnošću. 

Nakon što je specijalna operacija radova u sezoni u centru grada ipak obustavljena, investitori su tri dana prije moratorija odlučili spriječiti mogućnosti ikakve promjene planova i eventualne prezervacije ikakvog oblika života na najnovijem igralištu njihova krupnog kapitala, pa su brutalno usmrtili stoljetnu pelegrinku.

Ali ostalim živim bićima Splita sigurno žele sve najbolje. 

image
Josko Ponos/Cropix

Navedenome unatoč, građevinski radovi se ipak odvijaju kod Općine. Doduše, ne na zemljištu na kojem će izrasti nešto što s nikakvim "malim trgovačkim centrom" nema nikakve veze, već iza autobusne stanice koja vodi prema Pazaru. Naime, tamo, na lokaciji arheološkog nalazišta Ad basilicas pictas se upravo provode pripreme za nalijevanje temelja za zgradu koja će tamo niknuti.

image
privatni album
image
privatni album

Navedena akcija je zapažena već prije deset dana, ali još uvijek traje. Ipak je, je li, riječ o - velikom građevinskom zahvatu.

Kako to već uzusi novinarske prakse nalažu, pokušali smo kontaktirati gradsku upravu, kako bi nam objasnili u ovom slučaju rade li izvođači to na vlastitu ruku ili je pak nešto treće u pitanju.

Nažalost, gradske službe nam još uvijek nisu odgovorile, što je, nažalost, postala već učestala praksa. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:28