StoryEditor
SplitSPORNI ANEKSI

Tamara Visković odgovorila na prozivke o Spaladium Areni, otkrila što je radila u to vrijeme: ‘Kad se potpisivala druga tranša, već sam bila napustila Banovinu‘

Piše PSD
10. lipnja 2021. - 18:45
Paun Paunović/Cropix

Nakon što ju je u četvrtak ujutro prozvao Igor Stanišić, član Hrvatske građanske stranke, nismo morali dugo čekati da Tamara Visković odgovori na optužbe iznesene na njen račun. 

- Evo sad vidim da se nečija medijska svađa lomi preko mojih leđa. Navodno sam nešto 'protuzakonito' dizala ruke u vezi s aneksima ugovora za gradnju Spaladium Arene. Na stranu da vođenje službe za kulturu ne uključuje aktivno bavljenje gradnjom sportskih objekata, a kamoli stručnu ekspertizu tisuća stranica složenih pravnih dokumenata iz domene tuđih resora, to štrapanje po ljudima u đuture kad god se ostane bez argumenata je postalo fakat too much - napisala je nositeljia liste za Gradsko vijeće koalicije Možemo-Pametno za Split i Dalmaciju- Nova ljevica, a njene riječi prenosi Dalmatinski portal. 

- Osobno sam imala (i još uvijek imam) veliko povjerenje u tim predvođen profesorom Kružićem, kojeg je gradonačelnik Puljić bio angažirao da u ime Grada ispregovara taj posao. Isto kao ni gradski vijećnici i javnost općenito, nisam imala informaciju o tome da je taj tim naknadno isključen iz izrade aneksa. To nije neobično, jer čak ni rečeni tim to nije znao. Zato ih se i naziva 'tajnim aneksima'. Povrh toga, u vrijeme kad je druga tranša tih ugovora potpisivana ja sam već bila napustila Banovinu zbog rodiljnog dopusta, pa se to 'protuzakonito' dizanje, spuštanje ili štagod, dobrim dijelom nije niti dogodilo- zaključila je Visković.

Podsjetimo, u raspravi između sebe i Jakova Prkića, Stanišić je kazao kako je Visković značajno oštetila Split. 

- Moralni Jakove, nitko nije oštetio grad kao Vaša politička mama Tamara Visković kada je protuzakonito digla ruku za anekse Spaladium Arene. Njeni će nam grijesi u stotinama milijuna kuna tek doći na naplatu- kazao je ranije član Kerumove stranke. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 19:37