StoryEditorOCM
SplitVAŽNA GODIŠNJICA

Sutra se u Hrvatskom domu održava izvedba u čast Giacoma Puccinija. Dođite poslušati studente splitske Akademije

Piše M. U.
15. travnja 2024. - 12:31

Premijernu izvedba opere "Gianni Schicchi“ održat će se u utorak 16. travnja s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića u Hrvatskom domu Split. 

image
Saša Burić/Cropix

Studenti solo pjevanja i Glazbenog odjela Umjetničke akademije u Splitu pod mentorstvom svojih nastavnika, vokalnih pedagoga Terezije Kusanović i Marija Krnića, dirigenta Vetona Marevcija te redateljice i glumice Anete Gotovac, upriličit će glazbeno-scensku izvedbu opere "Gianni Schicchi“, briljantnoga komičnoga naslova skladatelja Giacoma Puccinija, povodom stote godišnjice smrti toga velikoga majstora operne umjetnosti. 

image

Pozivnica na događaj

Privatni Album/

Projekt je to koji je po mnogo čemu poseban. Osim što je to prvi projekt kojim Split obilježava važnu, okruglu obljetnicu skladatelja koji je svojim djelom značajno obilježio opernu umjetnost, prvi je to cjeloviti operni projekt koji se izvodi u Hrvatskom domu u Splitu i prvi cjeloviti operni projekt Umjetničke akademije u Splitu. Njegovo ostvarenje pomogli su mnogi suradnici: Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, Glazbena škola Josipa Hatzea u Splitu, Hrvatsko narodno kazalište u Splitu te Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija i Odsjek za glumu Umjetničke Akademije u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:57