StoryEditorOCM
Splitcvjeta biznis

Splitskom HDZ-ovcu upala sjekira u med! Dobio je još jedan posao s gradskom tvrtkom: ‘A bili su najpovoljniji...‘

Piše Frano Kiso
17. svibnja 2024. - 20:01

Nedavno smo pisali kako je tvrtka ‘Cvjetko‘ u vlasništvu Vice Mihanovića dobila posao uređenja zelenih površina za ‘Splitsku obalu‘, a direktor gradske tvrtke nam je tada rekao da je redovno održavanje ugovoreno za Zapadnu obalu i hortikulturu na dječjem igralištu na Bačvicama.

Splitska gradska tvrtka odabrala firmu poznatog HDZ-ovca za održavanje zelenih površina: ‘Nema neobične podudarnosti‘

Čini se da tu nije kraj poslovnoj suradnji bivšeg čelnika splitskog HDZ-a s gradskim tvrtkama, pošto je ‘Cvjetku‘ upala sjekira u med i s ‘Javnom ustanovom Park šuma Marjan‘. Naime, za skoro 31 tisuću eura održavat će parkove Sustipan i Zvončac. Posebno je indikativno što je ova privatna firma zapravo jedina koja se javila na natječaj, a ‘Parkova i nasada‘ nema ni na vidiku.

image

Siniša Gašparević

Vojko Bašić/Cropix

- Ne moraju ‘Parkovi i nasadi‘ sve poslove raditi. S novim zelenim trendovima ionako ima i previše posla - kratko nam je kazao direktor Siniša Gašparević te potvrdio da su ‘Parkovi i nasadi‘ prije održavali Zvončac i Sustipan, no od početka 2024. godine sve je u rukama ‘JUPŠ Marjan‘.

Upravo zato smo se obratili čelniku spomenute tvrtke kojega smo priupitali zašto su se okrenuli privatnim poduzećima umjesto da zajednički posluju dvije gradske tvrtke koje financira isti proračun Grada i čija bi suradnja trebala biti prirodno nametnuta.

image

Marko Pejnović

Vojko Bašić/Cropix

- Godinama smo surađivali s ‘Parkovima i nasadima‘, ali njihova ovogodišnja ponuda prelazila je planirana sredstva za navedeni posao. Kako bismo pokušali pronaći izvođača koji se može uklopiti u predviđene financijske planove, raspisana je javna nabava i izabran je najpovoljniji ponuditelj čija ponuda je bila u okviru planiranih sredstava – objasnio nam je ravnatelj ‘Javne ustanove Park šuma Marjan‘ Marko Pejnović.

Usput nam je priložio plan programa održavanja parkova Sustipan i Zvončac za narednih pola godine, a prema njemu će tvrtka Vice Mihanovića raditi poslove održavanja i zalijevanja zelenih površina te čišćenja i pražnjenja kanti za smeće.

image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 07:56