StoryEditorOCM
SplitREAKCIJA

Splitski SDP uzvraća Barbiru: ‘Gledao nas je u oči i lagao. Ako ne vrati mandat stranci, dokazat će da je žeton...‘

Piše Split SD
18. srpnja 2023. - 17:10

Nakon objave Damira Barbira kako više nije član SDP-a, nije trebalo dugo čekati na rekaciju splitskog SDP-a koji se također javnosti obratio putem Facbooka.

Barbir se sam isključio iz SDP-a, stranci ne vraća ni mandat u Vijeću. Grubo se obrušio na bivše stranačke kolege...

- Barbir nikad, pa ni sad nije kolegama rekao niti jednu riječ u svoju obranu, ako ne vrati mandat stranci dokazat će da je žeton.

Gradski odbor SDP-a Split je pokrenuo postupak izbacivanja iz stranke Damira Barbira, ali to je proces u kojem je Barbir mogao iznijeti svoju stranu priče i gdje je mogao dokazati svoje tvrdnje. Na žalost ni prije svog glasanja, a ni nakon, niti jednu riječ nije rekao u svoju obranu.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Pobjegao je od rasprave, pobjegao od argumenata, pobjegao od odgovornosti. Za njegovu odluku koju je tajio do samog glasanja su znali samo Ivica Puljak i on.

Svojim ponašanjem postigao je rijetko zapamćeno jedinstvo kako u splitskom tako i u nacionalnom SDP-u.

Nas, svoje kolege gledao je oči i lagao na svim tijelima stranke, a ako ima iti malo časti u sebi vratit će mandat gradskog vijećnika SDP-u koja mu ga je dala.

image
Ante Čizmić/Cropix

Naše povjerenje ne može vratiti, ali vraćanjem mandata pokazao bi da ipak nije žeton Ivice Puljka i da ovo nije bila još jedna u nizu političkih trgovina kojima vladajući u Hrvatskoj osiguravaju većinu.

Ispričavamo se još jednom našim biračima. Možda nije prvi koji je izdao stranku i prodao svoj integritet vladajućoj garnituri, ali ćemo se kao stranka itekako potruditi da bude posljednji i da nam se ovakvi promašaji vise nikad ne događaju - navodi se u objavi Gradskog odbora SDP-a Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 21:20