StoryEditorOCM
Splitzavršen očevid

Splitska policija utvrdila krivca za prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđeni putnici ‘Prometova‘ autobusa. Ovo je razlog

Piše Božidar Lončar
14. prosinca 2023. - 19:01

Policijska uprava splitsko-dalmatinska čiji su službenici jutros oko 9.50 sati zaprimili dojavu kako je došlo do prometne nesreće kod trgovačkog centra Mall of Split u kojem je sudjelovao gradski autobus "Prometa" završili su s očevidom.

Cure detalji drame u Prometovom busu: ‘Bilo je puno krvi. Hospitalizirani putnici taman su trebali izaći iz autobusa...‘

Iz policije navode kako je očevidom utvrđeno da vozač "Prometova" autobusa nije prilagodio brzinu kretanja autobusa stanju na cesti te se kriminalističko istraživanje nastavlja.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Vozač autobusa nije prilagodio brzinu kretanja autobusa stanju na cesti tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti te je poduzeo radnju naglog kočenja kako bi izbjegao nalet na osobno vozilo koje se zaustavilo pri čemu su četiri osobe unutar autobusa zadobile ozlijede. Nakon liječničke obrade kod dvije osobe su utvrđene lakše tjelesne ozlijede, a kod dvije teže - odgovorili su iz PU splitsko-dalmatinske.

image
Vojko Bašić/Cropix

Kako su rekli svjedoci, autobus je naglo zakočio neposredno prije raskrižja Vukovarske i Ulice Josipa Jovića, što je dovelo do pada i udaranja putnika koji su stajali na nogama o staklena vrata. Kod ulaznih i vozačevih vrata autobusa broj 18 bilo je dosta krvi.

image
Vojko Bašić/Cropix

Iz KBC-a Split su nam u prijepodnevnim satima priopćili kako su dvije osobe starije životne dobi zadržane u bolnici na liječenju:

- Pacijent 1956. godište ima tešku ozljedu glave - subduralni hematom. Van je životne opasnosti, ali će biti zadržan na bolničkom liječenju. 

Drugi pacijent (1949.godište) ima blaži potres mozga i ranu na glavi te će također biti zadržan na bolničkom liječenju. Dva pacijenta (1955. i 1961. godište) imaju površinske ozljede glave i bit će otpušteni kući - kažu iz splitske bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:36