StoryEditorOCM
Split‘GADI MI SE‘

Splićanin maltretirao bivšu curu porukama, objavio joj i sliku: ‘Je*** se 3 dana sa starcem po Lavu...‘ Prisjelo mu je

Piše SPLIT SD
8. ožujka 2024. - 18:47

Splićanin (45) je nedavno proglašen krivim na splitskom Prekršajnom sudu zbog počinjenog psihičkog nasilja nad svojom bivšom partnericom, piše Dalmacijadanas.

Proglašen je krivim jer je svojoj 38-godišnjoj bivšoj intimnoj partnerici putem aplikacije WhatsApp slao, kako stoji u presudi, omalovažavajuće i uvredljive poruke sadržaja "narkomanko, alkoholičarko". Na istoj aplikaciji je za svoju profilnu sliku stavio upravo sliku bivše partnerice uz natpis – gadi mi se. Istog dana, a bilo je to krajem studenoga prošle godine, ju je vrijeđao i omalovažavao riječima „Je*** se tri dana sa starcem po Lavu" te počeo rukama i pokretima simulirati seksualne radnje, što je sve kod nje izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost.

Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 eura, a u kaznu mu je uračunato vrijeme dok je bio iza rešetaka tako da mu je kazna umanjena za nešto manje od 40 eura. Također mora platiti i 30 eura troškova postupka.

U svojoj obrani je optuženi negirao da joj je rekao "Je*** se tri dana sa starcem po Lavu". Također je negirao da je rukama i pokretima tijela simulirao seksualne radnje. Tvrdio je da je njegova bivša partnerica toga dana preuzela stvari koje joj je donio na vrata stana, kao i da među njima nije bilo nikakve komunikacije. Kazao je da je u tom trenutku bio „ljut ka pas“, ali da joj spornu rečenicu nije uputio.

Zajedno su proveli četiri mjeseca, a oštećena je na sudu posvjedočila da je bio u vidno alkoholiziranom stanju, ali da kasnije s bivšim partnerom nije imala neugodnosti. Okrivljenik je imao mogućnost suočiti se s njom na suđenju, no na zakazanom ročištu se nije pojavio niti je opravdao svoj izostanak, a sud je njezino svjedočenje ocijenio vjerodostojnim.

Za ovaj prekršaj je, inače, zapriječena novčana kazna u iznosu od 260 eura ili 90 dana zatvora, a sud je optuženom uzeo u obzir raniju neosuđivanost kao olakotnu okolnost, piše Dalmacijadanas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:11