StoryEditor
SplitAnte Franić

SDP-ov gradonačelnički kandidat o sukobu Opare i Keruma oko GUP-a: ‘To je lažni prekid braka zbog predizbornih potreba!‘

Piše Sandi Vidulić
7. travnja 2021. - 21:13
Ante FranićAnte Čizmić/Cropix

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ante Franić poslao je priopćenje vezano za iduću sjednicu Gradskog vijeća u kojem sukob Andra Krstulovića Opare i Keruma oko GUP-a naziva tragičnim cirkusom u režiji HDZ-ovog gradonačelnika i njegovog partnera.

- Zbog predizbornih potreba HDZ i Kerum su se odlučili na lažni razvod braka, kako bi se pokušali na izborima još jednom podvaliti građanima Splita u prepakiranom izdanju - ističe Franić uz napomenu da se HDZ-ov Opara i Kerum ne razlikuju se po koncepcijama razvoja, nego po privatnim interesima koje podržavaju.

- Opara na silu pokušava u izradu izmjena i dopuna GUP-a preko koljena ubaciti Masterplan kako bi se na Kopilici gradila rivijera u privatnom interesu nauštrb javnog interesa i razvoja Splita. Splitu je na Kopilici potrebna gospodarska zona s kvalitetnom i modernom prometnom infrastrukturom. Kerum pak ne želi da padne cijena kvadrata tamo gdje po sadašnjem GUP-u ima pravo graditi, pa je zbog toga protiv prijedloga izrade. Usput na kraju mandata glumi oporbu. - smatra kandidat SDP-a. Po Franiću pokretanje izrade izmjena i dopuna GUP-a bez isključenja Masterplana jednako je loša opcija za Split kao i neizglasavanje prijedloga. Postupak izmjena prostornih planova treba pokrenuti, a Masterplan izbrisati iz prijedloga.

- Svaka druga opcija značila bi valjanje u blatu ili s Oparom ili s Kerumom. U Gradskom vijeću jedino SDP zastupa ovo rješenje, dok se druge oporbene stranke o Masterplanu ne izjašnjavaju, već pristaju na Oparin prijedlog izmjena i dopuna GUP-a zajedno s Masterplanom. Time prešutno podržavaju i Oparin Masterplan i sve ono što je loše za Split u tom dokumentu. Vidjet ćemo na sjednici Gradskog vijeća hoće li ostatak oporbe podržati prijedlog SDP-a da se iz prijedloga izrade izmjena i dopuna GUP-a izbaci kukavičje jaje zvano Masterplan ili će u potpunosti podržati prijedlog HDZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2021 21:13