StoryEditorOCM
SplitKampanja kreće

Puljak se obrušio na Antu Sanadera, citirao i Bibliju: "Javio se ‘teolog‘ s vrećom novca u gepeku..."

Piše Božidar Lončar
8. siječnja 2024. - 11:24

Nakon što je HDZ-ov saborski zastupnik Ante Sanader jutros prozvao Ivicu Puljka da ne poštuje neradnu nedjelju i da je 25-30 puta manje popularan od HDZ-a prema rezultatima posljednjih anketa te ga podsjetio 3. Božju zapovjed - "Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji", splitski gradonačelnik mu je brzo uzvratio gostujući u emisiji "Novi dan" na N1 televiziji i putem Facebooka. Osim Sanadera, prozvao je i HDZ te premijera Andreja Plenkovića.

Sanader se obrušio na Puljka: ‘Centar je ispod jedan posto! To govori što Hrvati misle o njegovom vrijeđanju vjernika‘

Da podsjetimo, Puljak je Zaključkom 5. siječnja sve praznike i blagdane do kraja godine proglasio sajamskim danima čime je omogućena prodaja na kioscima, štandovima i slično od 8 ujutro do ponoći. Plenković je odluku komentirao ironično riječima "očekujem procesiju Svetog Dujma svakog tjedna i da Puljak svaki dan predvodi procesiju" na što ga je Puljak podsjetio na sedmu Božju zapovijed "Ne ukradi" te se osvrnuo na odluku Vlade o proglašenju 16 radnih nedjelja u godini. 

Plenković prozvao Puljka zbog sajamskih dana, ovaj mu uzvratio:‘Znate li koja je sedma Božja zapovijed?‘

Potom je gradonačelnik opet u nedjelju na Facebooku objavio kako je odgojen u kršćanskom duhu, ali se ne proglašava vjernikom jer to smatra oportunim, dok je Veliki Vođa (Plenković) to napravio tek promjenom sustava i ulaskom u HDZ.

Sanader mu je na to odgovorio jutros na Facebooku ističući rejting stranke Centar, a Puljak mu nije ostao dužan i to na dva "fronta": Facebooku i televiziji.

image
Željko Puhovski/Cropix

- Ja sam liberal i tih se vrijednosti držim. Ovaj posljednji vikend je pokazao da se ne radi o dobroj odluci (odluka o 16 radnih nedjelja). Treba omogućiti rad onima koji to žele. Plenković je vjernik iz oportunizma, a HDZ je bio prevodnik svega lošeg zadnjih 30 godina umjesto da su nas u vrijeme Domovinskog rata motivirali da razvijamo zemlju. Građani se neće aktivirati jer je glavni državni inspektor član HDZ-a. Kako se ljudi osjećaju kad se govori o glavnom državnom odvjetniku i da se postavi netko blizak HDZ-u? Sanadera još jednom posjećam na treću Božju zapovijed - izjavio je gostujući u emisiji "Novi dan" na N1 kod voditelja Domagoja Novokmeta.

Uskoro nakon gostovanja na Facebooku je odgovorio potpredsjedniku Sabora Sanaderu:

- Danas me još jedan veliki HDZ-ovac, Ante Sanader, proziva zbog toga što sam izjavom u nedjelju Velikog vođu proglasio vjernikom od zanata, te me zbog proglašavanja svih nedjelja sajmenim danima podsjeća na treću Božju zapovijed.

Moj odgovor tom HDZ-ovom "teologu" ulovljenom s vrećom novca u gepeku: Hrvatsku ste bacili u bunar iz kojeg je moramo vaditi i spašavati svakoga dana u tjednu (Mt 12.11, Lk 14.5) - napisao je Puljak.

Vjera, Jugoslavija, Domovinski rat: osjeća se miris predizborne kampanje u zraku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 02:20