StoryEditorOCM
Splitslučaj sačekuša

Puljak odgovorio ministru Božinoviću: ‘Trebao bih sad od njega tražiti duboku ispriku mom zamjeniku Ivoševiću‘

Piše split sd
11. travnja 2024. - 10:41

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak na svom Facebook profilu komentirao je izjavu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića koji je pozvao dogradonačelnika Bojana Ivoševića da podnese ostavku. Podsjetimo, na jučerašnjoj konferenciji za medije čelnici Grada Splita su kazali da je "sačekuša" Ante Bešlića ispred Ivoševićevog doma u veljači organizirana u dogovoru s policijskim službenikom.

Ivošević šokirao javnost, iznio ozbiljne optužbe: ‘Sačekušu su mi napravili policajci u dogovoru s kriminalcima...‘

- Trebao bih sad od ministra Davora Božinovića tražiti duboku ispriku mojem zamjeniku Bojanu Ivoševiću koji izlaže život za uvođenje reda u Splitu dok neki njegovi policajci u Splitu počiniteljima sačekuše prijateljski javljaju da pobjegnu s lica mjesta prije negoli dođe službena policijska patrola.

image

Ivica Puljak i Bojan Ivošević

Nikola Vilić/Cropix

Ali ima li smisla od Davora Božinovića tražiti ispriku? A nema ni ostavku, jer je u tehničkom mandatu.

Što u ovoj državi treba tražiti da svi do jednog u policiji budu u zaštiti službene osobe i običnog građanina, a ne kriminalnog miljea? Postavili smo danas tek dio pitanja, a dobili uvredu ministra i izrugujuću objavu policije.

Idemo ispočetka: Od policije očekujemo internu istragu tko štiti kriminalce u Splitu, a ne službenu osobu? Molimo njihov novi odgovor. Bilo bi dobro da dođe od samog ravnatelja policije. Od tehničkog ministra ne očekujemo ništa. On je svoj odgovor dužan dati hrvatskoj javnosti, a ne više nama - napisao je gradonačelnik Puljak. 

image

Status gradonačelnika Ivice Puljka 

Facebook/screenshot/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:15