StoryEditorOCM
Splitšef kotara proziva

Panika u splitskom kvartu: vozila i strojevi u potpunosti blokirali prilaze kućama, na teren izišli policija i redari

Piše split sd
7. studenog 2023. - 12:05

Jučer se odigrala prava drama u Ulici svetog Spasa kada su bez prethodne obavijesti stanovnika, vozila i strojevi s obližnjeg gradilišta u potpunosti blokirali prilaze kućama, piše na svom Facebooku Toni Piplica, predsjednik splitskog Kotara Mejaši, te nastavlja:

- Revoltirani stanovnici su zvali policiju i komunalno redarstvo, ali izuzev simbolične kazne od nekoliko eura od strane redara ništa više nije poduzeto. Postavlja se pitanje što bi bilo da je došlo do požara ili da je blokiranom cestom trebalo proći vozilo hitne pomoći.

Na temu ulica 141. brigade Hrvatske vojske i svetog Spasa nekoliko puta sam javno komunicirao probleme koji će tu postajati sve veći, a odnose se na generalno stanje cesta u Gradskom kotaru Mejaši. Naime, masovnu izgradnju i betonizaciju našeg kotara postojeće ceste ne mogu izdržati.

Da stvar bude gora, nekoliko puta sam predlagao način rasterećenja vladajućima koji cijelu priču uspješno ignoriraju. Naime, između predmetne dvije ulice postoji gradska čestica koju treba urediti i pretvoriti u makadamsko parkiralište. Na toj lokaciji kroz par godina može se izgraditi garaža koja bi riješila probleme parkiranja koji su u tom dijelu kotara izraženi.

Dok čekam odgovor na tu temu, uživajte u fotografijama i videu jučerašnje blokade koja je izazvala paniku među stanovnicima tog dijela kotara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 13:38