StoryEditorOCM
SplitKOMENTAR D. PILIĆA

Pa ti sinko pišaj: bravo za policiju koja je našla ‘junaka‘ i još veće bravo za sutkinju koja ga je zatvorila

Piše Damir Pilić
3. studenog 2023. - 14:28

Mala nužda u javnim zahodima u Splitu košta pola eura, a nešto je skuplja ako je obavite po Smojinom spomeniku na Matejuški – tada košta 15 dana zatvora.

Tu je cijenu – koja se čini razumna i nadati se da će postati standard i za eventualna slična ponašanja u budućnosti - odredila sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Splitu, nakon što joj je u sudnicu doveden 27-godišnji Splićanin K. T. koji je 1. studenoga urinirao po Smojinom spomeniku.

Osim sutkinje, valja pohvaliti i splitsku policiju, jer je počinitelja uspjela identificirati, locirati i privesti u roku od samo 24 sata nakon događaja, u čemu joj je pomogla snimka objavljena na društvenim mrežama.

Naime, mladi Splićanin ne samo da je urinirao po brončanom bardu, nego se pritom još i snimao.

I ne samo da se snimao, nego je snimka završila na društvenim mrežama, što dosta govori o stanju svijesti aktera ovog događaja.

image

smoje spomenik

O tom stanju svijesti govori i motiv počinitelja: prema vlastitom priznanju, po Smojinom spomeniku je urinirao kako bi se našalio sa svojom djevojkom koja obožava Smoju.

Možemo govoriti i o specifičnom smislu za humor našeg mladog sugrađanina, no svakako mu treba odati priznanje za originalan pristup zavođenju žena.

Jer većina bi muškaraca svoju ljubljenu koja voli Smoju pokušala zavesti na neki od onih klasičnih, otrcanih i dosadnih načina – kupili bi joj neku Smojinu knjigu, ili bi je odveli na izložbu o Velom mistu, Hajduku i Smoji u Državnom arhivu na Tvrđavi Gripe – ali naš je junak smislio novu, spektakularnu tehniku zavođenja: on će se za ljubav svoje drage popišati po Smojinom spomeniku.

Nijedan se muškarac toga ne bi sjetio.

I zato vjerujemo da će ljubav između 27-godišnjeg T. K. i njegove djevojke cvasti još godinama. Pa tko ne bi bio s tako domišljatim, originalnim i romantičnim frajerom koji piša po onome što ti voliš!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:56