StoryEditorOCM
Splitsuhe špine

Ovo se ne događa svaki dan; u ponedjeljak pola Splita ostaje bez vode! Opskrbite se na vrijeme

Piše Frano Kiso
2. ožujka 2024. - 12:26

Iz "Vodovoda i kanalizacije" poslali su obavijest da će potrošačima na području zapadnog dijela Splita, odnosno zapadno od Dubrovačke ulice, zbog radova biti prekinuta vodoopskrba u ponedjeljak 4. ožujka od 22 sata do 5 sati ujutro.

Pošto je riječ o zamjetnom broju građana koji će noć i rano jutro provesti bez kapi vode, obratili smo se gradskoj tvrtki da saznamo koji su točno radovi u pitanju. 

image
Jakov Prkić/Ilustracija/Cropix

- U sklopu projekta smanjenja gubitaka prošli četvrtak u kasnim noćnim satima naši djelatnici su popravljali curenje ventila profila 150 milimetara u ulici Marjanski put. Zbog nemogućnosti njegove sanacije, odnosno većeg prodora vode, morali smo kratkotrajno zatvoriti glavni magistralni cjevovod od 500 milimetara koji opskrbljuje šire područje zapadnog dijela grada Splita. To su naši potrošači osjetili negodujući na popratnu pojavu zamućenja koja se javlja nakon ponovne uspostave regularnog tečenja - pojašnjava nam Ivica Perić, tehnički direktor "Vodovoda i kanalizacije".

image
Joško Ponoš/Ilustracija/Cropix

Zbog svega navedenog, tvrtka će u ponedjeljak tijekom dana izvršiti sve pripremne radove koji uključuju proširenje postojeće šahte i instalaciju novog ventila koji će preuzeti funkciju starog i dotrajalog.

- Konačni prespoj koji uključuje kratkotrajno zatvaranje magistralnog cjevovoda izvršili bismo tijekom te noći. Bude li sve teklo prema razrađenom planu, većina potrošača zapadnog dijela grada Splita možda neće ni osjetiti diskontinuitet vodoopskrbe ili će doživjeti samo kraći prekid, no obavijest o prekidu navodi se iz preventivnih razloga uz sve preporuke osiguranja osnovnih zaliha pitke vode, kao i moguće pojave prolaznog zamućenja - najavljuje Perić.

Pritom je obznanio i radove na Kili, odnosno u ulici Turinovac gdje će u ponedjeljak zbog popravka vodovodne cijevi manjeg profila potrošači biti bez vodoopskrbe od 9 do 13 sati.

Radi se i u ulici Gorski put i Marjanska strana u utorak u rasponu od 8 do 13 sati zbog rekonstrukcije vodoopskrbnog priključka za dječji vrtić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 21:50