StoryEditor
SplitTAJNA SITNIH SLOVA

Oprez u "Mangu": navlakuša zvana 30 posto

Piše PSD.
29. listopada 2014. - 23:43
Bili ste proteklog vikenda u “Mangu”? Sniženje od 30 posto, i to na apsolutno sve, k tome još u listopadu, ženskoj čeljadi zvuči i više nego obećavajuće da bi propustila takvu priliku.

Em je brend dobar, em su i originalnom cijenom manje-više pristupačni, a s tim skontom dalo bi se namaknuti i ono što nam realno baš i ne treba, ali nije zgorega imati u ormaru.

A može i na šest rata! Došle tako ja i prijateljica, ostale skoro bez zraka već u prvih par minuta, al’ kvragu, zbog dobrog šopinga istrpit će žena i manjak kisika. Ispreturale sve, odabrale ono što nam je bilo najnapetije i krenule prema kabinama za presvlačenje. A tamo red koji ubija u pojam. Ali za 30 posto skonta, i to u listopadu, valja se malo i strpit.

Čekaj, čekaj, čekaj... jer svaka je u kabinu stigla sa minimalno sedam-osam stvari..., pa dok sve isprobaju. I napokon, nakon dobrih pola sata došlo je i naših pet minuta. Na našu sreću (ili žalost, ovisno kako tko gleda) valjalo nam je sve što smo isprobale i sad pravac - kasa. A tamo, red skoro do ulaznih vrata.

Šta je ovo, pitam ja onako više za sebe, a prija sigurna da je došlo da zastoja jer neke previše pilaju oko sastava tkanine i sličnih gluposti, kočeći tako cijeli proces. Aj, stale u red, pa opet, čekaj, čekaj, nije nam jasno zbog čega svaka ima nešto prokomentirati s prodavačicom. A onda smo osvijestile situaciju.

“Ovo vam ništa, osim ove majice, nije sniženo”, kaže mi trgovkinja. Kako, pa piše da je popust na sve. “Je, ali ispod malim slovima piše da se to ne odnosi na artikle na kojima uz cijenu stoji zvjezdica i kružić”, kaže ona. I zbilja, ako ste zabili nos u staklo i dobro izdrečili oči, mogli ste uočiti i tu malu “začkoljicu”.

Zahvaljući toj proračunatoj i obmanjujućoj “križić-kružić” politici namamili su silnu svjetinu unutra. Da je, a kako je i trebalo, na vratima umjesto ogromnim slovima 30 posto na sve, stajalo 30 posto na dio asortimana, makar 30 posto kupaca ne bi uopće ušlo u dućan. Ovako, kad su već tu i kad su provele u redu cijelu vječnost, sigurno neće izaći bez ičega. A u “Mangu” su na to i računali...

ANITA MATIĆ
Foto: Ilustracija CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2021 20:59