stdClass Object ( [id] => 1274337 [title] => Nastavlja se ‘opsada‘ pizzerije Galija u centru Splita, radnici i dalje ne mogu u objekt, padaju teške optužbe [alias] => nastavlja-se-opsada-pizzerije-galija-u-centru-splita-radnici-i-dalje-ne-mogu-u-objekt-padaju-teske-optuzbe [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Početak tjedna donio je nepromijenjenu situaciju u Tončićevoj ulici u Splitu u prostoru pizzerije "Galija" (poznate i kao pizzerija Jerkov - op.a.).

Zaštitari koje je sredinom prošlog tjedna angažirao Lovro Celio-Cega, potomak plemićke trogirske obitelji koji polaže pravo na dio nekretnine temeljem povrata nacionalizirane imovine, i dalje su u prostoru i ne dozvoljavaju nikome da unutra uđe. S druge strane, ispred vrata poznate pizzerije i dalje dežuraju zaštitari druge zaštitarske tvrtke koju je angažirao Dario Marijan koji je prije više od 20 godina preuzeo poslovanje prostora od bivšeg vlasnika Željka Jerkova. Oni, pak, ne dozvoljavaju da itko u pizzerije izađe ili pokuša izaći s bilo kakvim predmetima ili dijelovima inventara. Za to vrijeme, djelatnici poznatog objekta ne rade i ne znaju kad će se ponovno vratiti na posao.

---

image

Dario Marijan

Paun Paunović/Cropix
---

Lovro Celio-Cega u ponedjeljak nam je ustvrdio da nije bilo nikakvog početka pregrađivanja ili preuređivanja prostora unutar pizzerije te da se on i dalje nada da će uspjeti s Marjanom postići dogovor oko plaćanja zakupa i nastavka rada objekta.

- Mogu samo ponoviti da sam ja uvijek za dogovor i da gospodin Marjan, ako želi ponovo sklopiti ugovor o zakupu, treba platiti tržišnu cijenu od cca 70 eura po četvornom metru. Sve je već moglo biti riješeno i potpisano prošli tjedan kako smo se bili i dogovorili. Zašto je odustao od dogovora, ne znam, vjerojatno jer ne želi plaćati tržišnu cijenu... Država i ja smo po pola suvlasnici ukupno 56, 26 metara kvadratnih prostora - odgovorio nam je u ponedjeljak Celio-Cega.

---

image
Saša Burić/Cropix
------
image
Saša Burić/Cropix
------
image
Saša Burić/Cropix
---

Kako smo neslužbeno doznali, država je sudskim rješenjem krajem 2021. godine stekla polovinu vlasništva dijela nekretnine ukupne površine 56 metara kvadratnih, a drugu polovicu te cjeline ima Celio-Cega što bi značilo da svatko od njih ima po 28 m2 u svom vlasništvu. Nadalje, država je u lipnju 2022. godine sudskim rješenjem stekla vlasništvo nad prostorom od 14,38 m2 što je u naravi kuhinja u pizzeriji.

Kako je Marjanu istekao ugovor o zakupu za ovaj dio nekretnine u kojem su država i Celio-Cega suvlasnici, a potomak plemićke obitelji nije želio potpisati novi ugovor, Marjan trenutno nema potpisan ugovor o zakupu za taj dio nekretnine. Doznajemo i da je Celio-Cega pokrenuo postupak razvrgnuća suvlasničkog odnosa njega i države i to tako što bi državi isplatio tržišnu vrijednost za njen dio, no taj je postupak zastao i nije još okončan.

---

image


 

Saša Burić/Cropix
------
image
Saša Burić/Cropix
---

Spomenimo i da je po ugovoru o zakupu kojeg su od 1. srpnja 2020. godine do 31. srpnja 2021. godine imali "Galija" d.o.o. i Celio-Cega za 15 metara četvornih prostora, mjesečna cijena iznosila 600 eura. Kako nam je prije nekoliko dana i sam Celio-Cega potvrdio, ugovor o najmu je istekao 2021. godine "i od tada "Galija" d.o.o., odnosno gospodin Marijan, koristi prostor kao nepošteni i neovlašteni posjednik". Očito je, dakle, da je Celio-Cega naknadno shvatio, i to vjerojatno nakon procjene i izmjere vještaka tijekom postupka u kojem je država utvrđivala vlasništvo pred sudom, da on ustvari ima ne 15 nego 28 kvadrata prostora u svom vlasništvu. A to znači, ako uzmemo cijenu od 70 eura po kvadratu koliko sad traži, da bi mu Marjan odnosno "Galija d.o.o." ubuduće trebali za zakupninu plaćati tri puta više odnosno ukupno 1960 eura umjesto dosadašnjih 600 eura.

Dario Marijan nam, pak, govori kako su u ponedjeljak ujutro oko 8.30 pred pizzeriju došli radnici građevinske tvrtke koju je Celio-Cega angažirao te da su pokušali izvršiti pregrađivanje unutar prostora. No, nakon što je stigla policija, udaljeni su.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

- Dana 15.ožujka 2023 g. oko 8.30 ujutro nepoznate osobe protupravno su ušle u prostor Pizzerie Galija u Splitu, Tončićeva 12, zajedno sa pripadnicima zaštitarske službe Klemm Security i istovremeno promijenili dvije brave na vratima Pizzerie i to od glavnog ulaza u Pizzeriu i od ulaza u kuhinju, dakle potpuno fizički onemogućili ulazak nama kao vlasnicima, a tako i djelatnicima.

Pripadnici zaštitarske službe zabranjuju pristup pizzeriji, onemogućavaju ulazak, a okupirali su ukupan prostor pizzerie koji se sastoji od dvije posebne čestice zgrade, jedna oznake čest.zgr.958/2 k.o. Split koja je u vlasništvu Željane Marijan i do koje se čestice jedino i isključivo može doći preko čest.zgr.958/1 k.o. Split, a koju česticu je u cijelosti protupravno okupirao g. Lovre Celio Cega koji je putem građevinara u prostor unio pregradni materijal ytong cigli kojima je bespravno krenuo pregrađivati prostor (bez ikakvih dozvola, bilo dozvole konzervatora, bez Potvrde glavnog projekta) i sam odlučio gdje će pregraditi prostor koji je jedinstvena gospodarska cjelina - kaže Marijan. Dodaje da je sve to pokušao napraviti kao suvlasnik manjeg dijela te čestice zgrade, dok je drugog dijela te iste čestice zgrade suvlasnik Republika Hrvatska, koja još uvijek nije ušla u posjed tog dijela nekretnine.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

- Dakle, on je protupravno prisvojio posjed i Republike Hrvatske koji mu ne pripada i koji je samovoljno odlučio pregraditi. Nakon što je izvršio protupravne radnje, Celio Cega nam se obratio sa prijedlogom da njemu prepustimo naš Ugovor o najmu sa Gradom Splitom i Republikom Hrvatskom kojima plaćamo urednu zakupninu za nekretninu, i postavio se na način kao da je baš on ovlašten od strane državne imovine da sa nama pregovara. Nadalje je dao prijedlog da mu prodamo naše obiteljsko vlasništvo u pizzeriji, a da nam on onda taj isti prostor daje u zakup na neko vrijeme po neutvrđenoj zakupnini, što smatramo ozbiljnim pritiskom na nas kao vlasnike i posjednike ukupnog prostora Pizzerie.

Sa navedenim gospodinom imali smo potpisan Ugovor o zakupu poslovnog prostora na 15 m2 i cijenu zakupa odredio je samovoljno gdin.Cega, mi smo je prihvatili i u uredno plaćali. Čitav ovaj slučaj prijavili smo policiji koja je u dva navrata uredovala u prostoru, prvi put kada smo zatekli čin provale i oduzimanja posjeda, a drugi put prijavu smo izvršili iz razloga što nam je navedeni gospodin sa ostalim pomoćnicima oteo, odnosno onemogućio pristup cjelokupnom inventaru u prostoru, zajedno sa kasom, inkasom, koji smo morali popisati u nazočnosti policijskih službenika, što je nasilan čin koji nema nikakvog opravdanja - pojašnjava Marijan. Dodaje da su, kako bi spriječili daljnju štetu i devastaciju objekta pregrađivanjem i iznošenje inventara, bili primorani angažirati našu zaštitarsku službu koja sada objekt štiti sa vanjske strane od daljnjih protupravnih radnji.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

- Na kraju, radi se o nezakonitom, nedopuštenom i kažnjivom ponašanju od strane g. Celio Cega koji je izabrao nečuven, nezakonit i samovoljan ulazak u posjed nekretnine i koji je nakon 40 godina nesmetanog rada pizzerie "zaslužan" da je naših 13 dugogodišnjih djelatnika na prisilnom odmoru i čime je ugrozio i egzistenciju najmanje 13 obitelji u gradu Splitu - naglašava Marijan.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRAMA TRAJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => DRAMA TRAJE 2 0 7067 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-03-20 15:18:09 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-03-20 17:10:07 [modified_by] => 3229 [publish_up] => 2023-03-20 15:32:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9675 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Nastavlja se 'opsada' pizzerije Galija u centru Splita, radnici i dalje ne mogu u objekt, padaju teške optužbe [metakey] => Dario Marijan, pizzerija galija, Lovro Celio-Cega [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24549662.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24526318.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24549647.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24549633.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24549664.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24549660.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24549654.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24549662.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24549650.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24549640.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24549635.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24549654.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/20\/24526321.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Za\u0161titari pred ulazom<\/p>","","


\n
\n\u00a0<\/p>","


\n\u00a0<\/p>","","","","


\n\u00a0<\/p>","","","","","

Dario Marijan<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1211","hd_24549662_1920.jpg":"1920x1080","k_24549662_1280.jpg":"1280x1280","k_24549662_1024.jpg":"1024x1024","k_24549662_640.jpg":"640x640","k_24549662_480.jpg":"480x480","k_24549662_340.jpg":"340x340","k_24549662_220.jpg":"220x220","o_24549662_1280.jpg":"1280x807","o_24549662_1024.jpg":"1024x645","o_24549662_640.jpg":"640x403","o_24549662_480.jpg":"480x302","o_24549662_340.jpg":"340x214","o_24549662_220.jpg":"220x138","h_24549662_1280.jpg":"1280x854","h_24549662_1024.jpg":"1024x683","h_24549662_640.jpg":"640x427","h_24549662_480.jpg":"480x320","h_24549662_340.jpg":"340x227","h_24549662_220.jpg":"220x147","pp_24549662_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549662_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549662_640.jpg":"640x814","pp_24549662_480.jpg":"480x611","pp_24549662_340.jpg":"340x432","pp_24549662_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1124","hd_24526318_1920.jpg":"1920x1080","k_24526318_1280.jpg":"1280x1280","k_24526318_1024.jpg":"1024x1024","k_24526318_640.jpg":"640x640","k_24526318_480.jpg":"480x480","k_24526318_340.jpg":"340x340","k_24526318_220.jpg":"220x220","o_24526318_1280.jpg":"1280x749","o_24526318_1024.jpg":"1024x599","o_24526318_640.jpg":"640x374","o_24526318_480.jpg":"480x281","o_24526318_340.jpg":"340x199","o_24526318_220.jpg":"220x128","h_24526318_1280.jpg":"1280x854","h_24526318_1024.jpg":"1024x683","h_24526318_640.jpg":"640x427","h_24526318_480.jpg":"480x320","h_24526318_340.jpg":"340x227","h_24526318_220.jpg":"220x147","pp_24526318_1280.jpg":"1280x1628","pp_24526318_1024.jpg":"1024x1303","pp_24526318_640.jpg":"640x814","pp_24526318_480.jpg":"480x611","pp_24526318_340.jpg":"340x432","pp_24526318_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1126","hd_24549647_1920.jpg":"1920x1080","k_24549647_1280.jpg":"1280x1280","k_24549647_1024.jpg":"1024x1024","k_24549647_640.jpg":"640x640","k_24549647_480.jpg":"480x480","k_24549647_340.jpg":"340x340","k_24549647_220.jpg":"220x220","o_24549647_1280.jpg":"1280x750","o_24549647_1024.jpg":"1024x600","o_24549647_640.jpg":"640x375","o_24549647_480.jpg":"480x281","o_24549647_340.jpg":"340x199","o_24549647_220.jpg":"220x129","h_24549647_1280.jpg":"1280x854","h_24549647_1024.jpg":"1024x683","h_24549647_640.jpg":"640x427","h_24549647_480.jpg":"480x320","h_24549647_340.jpg":"340x227","h_24549647_220.jpg":"220x147","pp_24549647_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549647_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549647_640.jpg":"640x814","pp_24549647_480.jpg":"480x611","pp_24549647_340.jpg":"340x432","pp_24549647_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1126","hd_24549633_1920.jpg":"1920x1080","k_24549633_1280.jpg":"1280x1280","k_24549633_1024.jpg":"1024x1024","k_24549633_640.jpg":"640x640","k_24549633_480.jpg":"480x480","k_24549633_340.jpg":"340x340","k_24549633_220.jpg":"220x220","o_24549633_1280.jpg":"1280x750","o_24549633_1024.jpg":"1024x600","o_24549633_640.jpg":"640x375","o_24549633_480.jpg":"480x281","o_24549633_340.jpg":"340x199","o_24549633_220.jpg":"220x129","h_24549633_1280.jpg":"1280x854","h_24549633_1024.jpg":"1024x683","h_24549633_640.jpg":"640x427","h_24549633_480.jpg":"480x320","h_24549633_340.jpg":"340x227","h_24549633_220.jpg":"220x147","pp_24549633_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549633_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549633_640.jpg":"640x814","pp_24549633_480.jpg":"480x611","pp_24549633_340.jpg":"340x432","pp_24549633_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1126","hd_24549664_1920.jpg":"1920x1080","k_24549664_1280.jpg":"1280x1280","k_24549664_1024.jpg":"1024x1024","k_24549664_640.jpg":"640x640","k_24549664_480.jpg":"480x480","k_24549664_340.jpg":"340x340","k_24549664_220.jpg":"220x220","o_24549664_1280.jpg":"1280x750","o_24549664_1024.jpg":"1024x600","o_24549664_640.jpg":"640x375","o_24549664_480.jpg":"480x281","o_24549664_340.jpg":"340x199","o_24549664_220.jpg":"220x129","h_24549664_1280.jpg":"1280x854","h_24549664_1024.jpg":"1024x683","h_24549664_640.jpg":"640x427","h_24549664_480.jpg":"480x320","h_24549664_340.jpg":"340x227","h_24549664_220.jpg":"220x147","pp_24549664_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549664_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549664_640.jpg":"640x814","pp_24549664_480.jpg":"480x611","pp_24549664_340.jpg":"340x432","pp_24549664_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1146","hd_24549660_1920.jpg":"1920x1080","k_24549660_1280.jpg":"1280x1280","k_24549660_1024.jpg":"1024x1024","k_24549660_640.jpg":"640x640","k_24549660_480.jpg":"480x480","k_24549660_340.jpg":"340x340","k_24549660_220.jpg":"220x220","o_24549660_1280.jpg":"1280x764","o_24549660_1024.jpg":"1024x611","o_24549660_640.jpg":"640x382","o_24549660_480.jpg":"480x286","o_24549660_340.jpg":"340x202","o_24549660_220.jpg":"220x131","h_24549660_1280.jpg":"1280x854","h_24549660_1024.jpg":"1024x683","h_24549660_640.jpg":"640x427","h_24549660_480.jpg":"480x320","h_24549660_340.jpg":"340x227","h_24549660_220.jpg":"220x147","pp_24549660_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549660_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549660_640.jpg":"640x814","pp_24549660_480.jpg":"480x611","pp_24549660_340.jpg":"340x432","pp_24549660_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1236","hd_24549654_1920.jpg":"1920x1080","k_24549654_1280.jpg":"1280x1280","k_24549654_1024.jpg":"1024x1024","k_24549654_640.jpg":"640x640","k_24549654_480.jpg":"480x480","k_24549654_340.jpg":"340x340","k_24549654_220.jpg":"220x220","o_24549654_1280.jpg":"1280x824","o_24549654_1024.jpg":"1024x659","o_24549654_640.jpg":"640x412","o_24549654_480.jpg":"480x309","o_24549654_340.jpg":"340x218","o_24549654_220.jpg":"220x141","h_24549654_1280.jpg":"1280x854","h_24549654_1024.jpg":"1024x683","h_24549654_640.jpg":"640x427","h_24549654_480.jpg":"480x320","h_24549654_340.jpg":"340x227","h_24549654_220.jpg":"220x147","pp_24549654_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549654_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549654_640.jpg":"640x814","pp_24549654_480.jpg":"480x611","pp_24549654_340.jpg":"340x432","pp_24549654_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1211","hd_24549662_1920.jpg":"1920x1080","k_24549662_1280.jpg":"1280x1280","k_24549662_1024.jpg":"1024x1024","k_24549662_640.jpg":"640x640","k_24549662_480.jpg":"480x480","k_24549662_340.jpg":"340x340","k_24549662_220.jpg":"220x220","o_24549662_1280.jpg":"1280x807","o_24549662_1024.jpg":"1024x645","o_24549662_640.jpg":"640x403","o_24549662_480.jpg":"480x302","o_24549662_340.jpg":"340x214","o_24549662_220.jpg":"220x138","h_24549662_1280.jpg":"1280x854","h_24549662_1024.jpg":"1024x683","h_24549662_640.jpg":"640x427","h_24549662_480.jpg":"480x320","h_24549662_340.jpg":"340x227","h_24549662_220.jpg":"220x147","pp_24549662_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549662_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549662_640.jpg":"640x814","pp_24549662_480.jpg":"480x611","pp_24549662_340.jpg":"340x432","pp_24549662_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1263","hd_24549650_1920.jpg":"1920x1080","k_24549650_1280.jpg":"1280x1280","k_24549650_1024.jpg":"1024x1024","k_24549650_640.jpg":"640x640","k_24549650_480.jpg":"480x480","k_24549650_340.jpg":"340x340","k_24549650_220.jpg":"220x220","o_24549650_1280.jpg":"1280x842","o_24549650_1024.jpg":"1024x673","o_24549650_640.jpg":"640x421","o_24549650_480.jpg":"480x315","o_24549650_340.jpg":"340x223","o_24549650_220.jpg":"220x144","h_24549650_1280.jpg":"1280x854","h_24549650_1024.jpg":"1024x683","h_24549650_640.jpg":"640x427","h_24549650_480.jpg":"480x320","h_24549650_340.jpg":"340x227","h_24549650_220.jpg":"220x147","pp_24549650_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549650_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549650_640.jpg":"640x814","pp_24549650_480.jpg":"480x611","pp_24549650_340.jpg":"340x432","pp_24549650_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1188","hd_24549640_1920.jpg":"1920x1080","k_24549640_1280.jpg":"1280x1280","k_24549640_1024.jpg":"1024x1024","k_24549640_640.jpg":"640x640","k_24549640_480.jpg":"480x480","k_24549640_340.jpg":"340x340","k_24549640_220.jpg":"220x220","o_24549640_1280.jpg":"1280x792","o_24549640_1024.jpg":"1024x633","o_24549640_640.jpg":"640x396","o_24549640_480.jpg":"480x297","o_24549640_340.jpg":"340x210","o_24549640_220.jpg":"220x136","h_24549640_1280.jpg":"1280x854","h_24549640_1024.jpg":"1024x683","h_24549640_640.jpg":"640x427","h_24549640_480.jpg":"480x320","h_24549640_340.jpg":"340x227","h_24549640_220.jpg":"220x147","pp_24549640_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549640_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549640_640.jpg":"640x814","pp_24549640_480.jpg":"480x611","pp_24549640_340.jpg":"340x432","pp_24549640_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1126","hd_24549635_1920.jpg":"1920x1080","k_24549635_1280.jpg":"1280x1280","k_24549635_1024.jpg":"1024x1024","k_24549635_640.jpg":"640x640","k_24549635_480.jpg":"480x480","k_24549635_340.jpg":"340x340","k_24549635_220.jpg":"220x220","o_24549635_1280.jpg":"1280x750","o_24549635_1024.jpg":"1024x600","o_24549635_640.jpg":"640x375","o_24549635_480.jpg":"480x281","o_24549635_340.jpg":"340x199","o_24549635_220.jpg":"220x129","h_24549635_1280.jpg":"1280x854","h_24549635_1024.jpg":"1024x683","h_24549635_640.jpg":"640x427","h_24549635_480.jpg":"480x320","h_24549635_340.jpg":"340x227","h_24549635_220.jpg":"220x147","pp_24549635_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549635_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549635_640.jpg":"640x814","pp_24549635_480.jpg":"480x611","pp_24549635_340.jpg":"340x432","pp_24549635_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1236","hd_24549654_1920.jpg":"1920x1080","k_24549654_1280.jpg":"1280x1280","k_24549654_1024.jpg":"1024x1024","k_24549654_640.jpg":"640x640","k_24549654_480.jpg":"480x480","k_24549654_340.jpg":"340x340","k_24549654_220.jpg":"220x220","o_24549654_1280.jpg":"1280x824","o_24549654_1024.jpg":"1024x659","o_24549654_640.jpg":"640x412","o_24549654_480.jpg":"480x309","o_24549654_340.jpg":"340x218","o_24549654_220.jpg":"220x141","h_24549654_1280.jpg":"1280x854","h_24549654_1024.jpg":"1024x683","h_24549654_640.jpg":"640x427","h_24549654_480.jpg":"480x320","h_24549654_340.jpg":"340x227","h_24549654_220.jpg":"220x147","pp_24549654_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549654_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549654_640.jpg":"640x814","pp_24549654_480.jpg":"480x611","pp_24549654_340.jpg":"340x432","pp_24549654_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1319","hd_24526321_1920.jpg":"1920x1080","k_24526321_1280.jpg":"1280x1280","k_24526321_1024.jpg":"1024x1024","k_24526321_640.jpg":"640x640","k_24526321_480.jpg":"480x480","k_24526321_340.jpg":"340x340","k_24526321_220.jpg":"220x220","o_24526321_1280.jpg":"1280x879","o_24526321_1024.jpg":"1024x703","o_24526321_640.jpg":"640x439","o_24526321_480.jpg":"480x329","o_24526321_340.jpg":"340x233","o_24526321_220.jpg":"220x151","h_24526321_1280.jpg":"1280x854","h_24526321_1024.jpg":"1024x683","h_24526321_640.jpg":"640x427","h_24526321_480.jpg":"480x320","h_24526321_340.jpg":"340x227","h_24526321_220.jpg":"220x147","pp_24526321_1280.jpg":"1280x1628","pp_24526321_1024.jpg":"1024x1303","pp_24526321_640.jpg":"640x814","pp_24526321_480.jpg":"480x611","pp_24526321_340.jpg":"340x432","pp_24526321_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4718029 Threads: 5 Questions: 160459957 Slow queries: 69644 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4742409 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/nastavlja-se-opsada-pizzerije-galija-u-centru-splita-radnici-i-dalje-ne-mogu-u-objekt-padaju-teske-optuzbe-1274337 [printLink] => /split/nastavlja-se-opsada-pizzerije-galija-u-centru-splita-radnici-i-dalje-ne-mogu-u-objekt-padaju-teske-optuzbe-1274337?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698139 [name] => Dario Marijan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-11-24 20:02:21 [main_article_id] => 0 [alias] => dario-marijan [link] => /tag/dario-marijan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 709611 [name] => pizzerija galija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-17 17:30:13 [main_article_id] => 0 [alias] => pizzerija-galija [link] => /tag/pizzerija-galija ) [2] => stdClass Object ( [id] => 709613 [name] => Lovro Celio-Cega [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-17 17:30:13 [main_article_id] => 0 [alias] => lovro-celio-cega [link] => /tag/lovro-celio-cega ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRAMA TRAJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nastavlja se ‘opsada‘ pizzerije Galija u centru Splita, radnici i dalje ne mogu u objekt, padaju teške optužbe [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Ff04.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549662.jpg [galleryCount] => 13 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Saša Burić/Cropix [mainImageDesc] =>

Zaštitari pred ulazom

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549662.jpg [title] => Saša Burić/Cropix

Zaštitari pred ulazom

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24526318.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549647.jpg [title] => Saša Burić/Cropix



 

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549633.jpg [title] => Saša Burić/Cropix


 

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549664.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549660.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549654.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549662.jpg [title] => Saša Burić/Cropix


 

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549650.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549640.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549635.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24549654.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/20/24526321.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Dario Marijan

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Početak tjedna donio je nepromijenjenu situaciju u Tončićevoj ulici u Splitu u prostoru pizzerije "Galija" (poznate i kao pizzerija Jerkov - op.a.).

Zaštitari koje je sredinom prošlog tjedna angažirao Lovro Celio-Cega, potomak plemićke trogirske obitelji koji polaže pravo na dio nekretnine temeljem povrata nacionalizirane imovine, i dalje su u prostoru i ne dozvoljavaju nikome da unutra uđe. S druge strane, ispred vrata poznate pizzerije i dalje dežuraju zaštitari druge zaštitarske tvrtke koju je angažirao Dario Marijan koji je prije više od 20 godina preuzeo poslovanje prostora od bivšeg vlasnika Željka Jerkova. Oni, pak, ne dozvoljavaju da itko u pizzerije izađe ili pokuša izaći s bilo kakvim predmetima ili dijelovima inventara. Za to vrijeme, djelatnici poznatog objekta ne rade i ne znaju kad će se ponovno vratiti na posao.

---

image

Dario Marijan

Paun Paunović/Cropix
---

Lovro Celio-Cega u ponedjeljak nam je ustvrdio da nije bilo nikakvog početka pregrađivanja ili preuređivanja prostora unutar pizzerije te da se on i dalje nada da će uspjeti s Marjanom postići dogovor oko plaćanja zakupa i nastavka rada objekta.

- Mogu samo ponoviti da sam ja uvijek za dogovor i da gospodin Marjan, ako želi ponovo sklopiti ugovor o zakupu, treba platiti tržišnu cijenu od cca 70 eura po četvornom metru. Sve je već moglo biti riješeno i potpisano prošli tjedan kako smo se bili i dogovorili. Zašto je odustao od dogovora, ne znam, vjerojatno jer ne želi plaćati tržišnu cijenu... Država i ja smo po pola suvlasnici ukupno 56, 26 metara kvadratnih prostora - odgovorio nam je u ponedjeljak Celio-Cega.

---

image
Saša Burić/Cropix
------
image
Saša Burić/Cropix
------
image
Saša Burić/Cropix
---

Kako smo neslužbeno doznali, država je sudskim rješenjem krajem 2021. godine stekla polovinu vlasništva dijela nekretnine ukupne površine 56 metara kvadratnih, a drugu polovicu te cjeline ima Celio-Cega što bi značilo da svatko od njih ima po 28 m2 u svom vlasništvu. Nadalje, država je u lipnju 2022. godine sudskim rješenjem stekla vlasništvo nad prostorom od 14,38 m2 što je u naravi kuhinja u pizzeriji.

Kako je Marjanu istekao ugovor o zakupu za ovaj dio nekretnine u kojem su država i Celio-Cega suvlasnici, a potomak plemićke obitelji nije želio potpisati novi ugovor, Marjan trenutno nema potpisan ugovor o zakupu za taj dio nekretnine. Doznajemo i da je Celio-Cega pokrenuo postupak razvrgnuća suvlasničkog odnosa njega i države i to tako što bi državi isplatio tržišnu vrijednost za njen dio, no taj je postupak zastao i nije još okončan.

---

image


 

Saša Burić/Cropix
------
image
Saša Burić/Cropix
---

Spomenimo i da je po ugovoru o zakupu kojeg su od 1. srpnja 2020. godine do 31. srpnja 2021. godine imali "Galija" d.o.o. i Celio-Cega za 15 metara četvornih prostora, mjesečna cijena iznosila 600 eura. Kako nam je prije nekoliko dana i sam Celio-Cega potvrdio, ugovor o najmu je istekao 2021. godine "i od tada "Galija" d.o.o., odnosno gospodin Marijan, koristi prostor kao nepošteni i neovlašteni posjednik". Očito je, dakle, da je Celio-Cega naknadno shvatio, i to vjerojatno nakon procjene i izmjere vještaka tijekom postupka u kojem je država utvrđivala vlasništvo pred sudom, da on ustvari ima ne 15 nego 28 kvadrata prostora u svom vlasništvu. A to znači, ako uzmemo cijenu od 70 eura po kvadratu koliko sad traži, da bi mu Marjan odnosno "Galija d.o.o." ubuduće trebali za zakupninu plaćati tri puta više odnosno ukupno 1960 eura umjesto dosadašnjih 600 eura.

Dario Marijan nam, pak, govori kako su u ponedjeljak ujutro oko 8.30 pred pizzeriju došli radnici građevinske tvrtke koju je Celio-Cega angažirao te da su pokušali izvršiti pregrađivanje unutar prostora. No, nakon što je stigla policija, udaljeni su.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

- Dana 15.ožujka 2023 g. oko 8.30 ujutro nepoznate osobe protupravno su ušle u prostor Pizzerie Galija u Splitu, Tončićeva 12, zajedno sa pripadnicima zaštitarske službe Klemm Security i istovremeno promijenili dvije brave na vratima Pizzerie i to od glavnog ulaza u Pizzeriu i od ulaza u kuhinju, dakle potpuno fizički onemogućili ulazak nama kao vlasnicima, a tako i djelatnicima.

Pripadnici zaštitarske službe zabranjuju pristup pizzeriji, onemogućavaju ulazak, a okupirali su ukupan prostor pizzerie koji se sastoji od dvije posebne čestice zgrade, jedna oznake čest.zgr.958/2 k.o. Split koja je u vlasništvu Željane Marijan i do koje se čestice jedino i isključivo može doći preko čest.zgr.958/1 k.o. Split, a koju česticu je u cijelosti protupravno okupirao g. Lovre Celio Cega koji je putem građevinara u prostor unio pregradni materijal ytong cigli kojima je bespravno krenuo pregrađivati prostor (bez ikakvih dozvola, bilo dozvole konzervatora, bez Potvrde glavnog projekta) i sam odlučio gdje će pregraditi prostor koji je jedinstvena gospodarska cjelina - kaže Marijan. Dodaje da je sve to pokušao napraviti kao suvlasnik manjeg dijela te čestice zgrade, dok je drugog dijela te iste čestice zgrade suvlasnik Republika Hrvatska, koja još uvijek nije ušla u posjed tog dijela nekretnine.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

- Dakle, on je protupravno prisvojio posjed i Republike Hrvatske koji mu ne pripada i koji je samovoljno odlučio pregraditi. Nakon što je izvršio protupravne radnje, Celio Cega nam se obratio sa prijedlogom da njemu prepustimo naš Ugovor o najmu sa Gradom Splitom i Republikom Hrvatskom kojima plaćamo urednu zakupninu za nekretninu, i postavio se na način kao da je baš on ovlašten od strane državne imovine da sa nama pregovara. Nadalje je dao prijedlog da mu prodamo naše obiteljsko vlasništvo u pizzeriji, a da nam on onda taj isti prostor daje u zakup na neko vrijeme po neutvrđenoj zakupnini, što smatramo ozbiljnim pritiskom na nas kao vlasnike i posjednike ukupnog prostora Pizzerie.

Sa navedenim gospodinom imali smo potpisan Ugovor o zakupu poslovnog prostora na 15 m2 i cijenu zakupa odredio je samovoljno gdin.Cega, mi smo je prihvatili i u uredno plaćali. Čitav ovaj slučaj prijavili smo policiji koja je u dva navrata uredovala u prostoru, prvi put kada smo zatekli čin provale i oduzimanja posjeda, a drugi put prijavu smo izvršili iz razloga što nam je navedeni gospodin sa ostalim pomoćnicima oteo, odnosno onemogućio pristup cjelokupnom inventaru u prostoru, zajedno sa kasom, inkasom, koji smo morali popisati u nazočnosti policijskih službenika, što je nasilan čin koji nema nikakvog opravdanja - pojašnjava Marijan. Dodaje da su, kako bi spriječili daljnju štetu i devastaciju objekta pregrađivanjem i iznošenje inventara, bili primorani angažirati našu zaštitarsku službu koja sada objekt štiti sa vanjske strane od daljnjih protupravnih radnji.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

- Na kraju, radi se o nezakonitom, nedopuštenom i kažnjivom ponašanju od strane g. Celio Cega koji je izabrao nečuven, nezakonit i samovoljan ulazak u posjed nekretnine i koji je nakon 40 godina nesmetanog rada pizzerie "zaslužan" da je naših 13 dugogodišnjih djelatnika na prisilnom odmoru i čime je ugrozio i egzistenciju najmanje 13 obitelji u gradu Splitu - naglašava Marijan.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Saša Burić/Cropix Paun Paunović/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Saša Burić/Cropix Paun Paunović/Cropix
Saša Burić/Cropix

Zaštitari pred ulazom

Paun Paunović/Cropix

Dario Marijan

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/nastavlja-se-opsada-pizzerije-galija-u-centru-splita-radnici-i-dalje-ne-mogu-u-objekt-padaju-teske-optuzbe-1274337 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=cda16f187f91d6e715e9f5fcb477bf3202d2cddb [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nastavlja+se+%E2%80%98opsada%E2%80%98+pizzerije+Galija+u+centru+Splita%2C+radnici+i+dalje+ne+mogu+u+objekt%2C+padaju+te%C5%A1ke+optu%C5%BEbe&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fnastavlja-se-opsada-pizzerije-galija-u-centru-splita-radnici-i-dalje-ne-mogu-u-objekt-padaju-teske-optuzbe-1274337 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fnastavlja-se-opsada-pizzerije-galija-u-centru-splita-radnici-i-dalje-ne-mogu-u-objekt-padaju-teske-optuzbe-1274337 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DRAMA TRAJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitDRAMA TRAJE

Nastavlja se ‘opsada‘ pizzerije Galija u centru Splita, radnici i dalje ne mogu u objekt, padaju teške optužbe

20. ožujka 2023. - 16:32

Početak tjedna donio je nepromijenjenu situaciju u Tončićevoj ulici u Splitu u prostoru pizzerije "Galija" (poznate i kao pizzerija Jerkov - op.a.).

Zaštitari koje je sredinom prošlog tjedna angažirao Lovro Celio-Cega, potomak plemićke trogirske obitelji koji polaže pravo na dio nekretnine temeljem povrata nacionalizirane imovine, i dalje su u prostoru i ne dozvoljavaju nikome da unutra uđe. S druge strane, ispred vrata poznate pizzerije i dalje dežuraju zaštitari druge zaštitarske tvrtke koju je angažirao Dario Marijan koji je prije više od 20 godina preuzeo poslovanje prostora od bivšeg vlasnika Željka Jerkova. Oni, pak, ne dozvoljavaju da itko u pizzerije izađe ili pokuša izaći s bilo kakvim predmetima ili dijelovima inventara. Za to vrijeme, djelatnici poznatog...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 19:01