StoryEditorOCM
SplitalarmANTNI pozivi

Na Županijski i Općinski sud u Splitu jutros stigle dojave o bombama, policija utvrdila da su bile lažne

Piše V. U., Hina
14. rujna 2023. - 09:30

NOVO:  PU splitsko-dalmatinska izvijestila je da je provedenim protueksplozijskim pregledima objekata utvrđeno da su dojave lažne i bombama na splitskim sudovima bile lažne. Provest će se kriminalističko istraživanje.

RANIJE

Splitska je policija jutros oko 9 sati primila dojave da su na Općinskom sudu na Dračevcu i na Županijskom sudu u središtu grada postavljene eksplozivne naprave, doznaje se u policiji.

Kako je za Hinu rekla Željka Radošević iz splitske policije, jutros su u 9.10 sati dobili dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na dvije lokacije, u dvije zgrade pravosudnih tijela na području Splita i Dračevca.  

Na lokacije upućeni su policijski službenici koji provjeravaju istinitost dojava i poduzet će sve mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana, kazala je Radošević."

image
V. U.

Obje zgrade suda su ispražnjene, djelatnici i posjetitelji su van zgrade. Policija je na mjestu događaja gdje obavlja protueksplozijski pregled, te provjeravaju istinitost dojave. Građane molimo da se pridržavaju naredbi policijskih službenika, a to znači da tim zgradama nema prilaza", poručila je Radošević.

Dojave o bombama u zgradama splitskih sudova nisu rijetkost jer ih se u posljednjih godinu dana dogodilo nekoliko, pokazale su se lažne i srećom policija je pronašla sve počinitelje.


Uskoro opširnije...

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 21:40