StoryEditorOCM
Splitkao lego kockice

Na Žnjanu osvanula nova impresivna montažna građevina. Pogledajte kako izgleda Strabagov ‘Pentagon‘

Piše Mario Matana
6. veljače 2024. - 07:23

Nije se praktički ni osušila poslovična tinta na ugovoru, pardon na svečanosti otvorenja građevinskih radova na Žnjanu, a već se krenulo s ozbiljnim pripremnim radovima.

Onaj manje izloženi, istočni dio Žnjana prema Duilovu je gotovo cijeli očišćen one ‘džungle‘ koja je desetljećima rasla, a na strateški dio je Strabag postavio svoje sjedište.

image
Privatni album
image
Privatni album

Od limenih kontejnera napravljena je impresivna montažna građevina, prizemlje i kat, za inženjere, strojare, zaposlenike svih vrsta, koji će idućih godina tu raditi na jednom od najvećih splitskih projekata posljednjih desetljeća. Dobro, za reć‘ pravo, žnjanska ledina je ima već neko vrijeme očišćena, a čak i Strabagov ‘Pentagon‘ niknuo i prije svečanosti od prije koji dan.

image
Privatni album
image
Privatni album

Naravno, jer ipak je riječ o ozbiljnoj firmi, a rokovi su više nego ozbiljni – gradonačelnik Ivica Puljak je najavio da će se Splićani i njihovi gosti idućeg ljeta, dakle za nešto više od godinu dana, kupati na najljepšoj plaži s ove strane Jadrana, ukratko da će radovi biti završeni te da će kupači doći na svoje.

image
Privatni album

Izražavamo određenu skepsu s tako kratkim, optimističnim rokovima: da samo imaju posaditi najavljenih 730 novih stabala uz preko 13 tisuća novih grmolikih biljaka, činilo bi nam se da je godinu i koji mjesec primjeren rok!

Ali dobro, vrijeme će pokazati, neka je sa srećom Strabagu, zapravo Lavčeviću koji je nositelj radova na projektu. U svakom slučaju se veselimo novom Žnjanu, za godinu, dvije ili tri, Žnjanu na kojem će se oči i pogled odmarati, bez ovog dugogodišnjeg mjesečevog pejzaža...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 00:40