StoryEditorOCM
SplitNije bilo prioritet

Matijević: ‘Grad Split je zakasnio! Koliko parova je ove godine odustalo od IVF-a jer su im sredstva bila nedostupna?!

Piše Split SD
23. listopada 2023. - 21:43

Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević bori se da Grad Split svojim građanima sufinancira postupke potpomognute oplodnje nakon što na to izgube pravo preko HZZO-a. 

Nakon što ga je dogradonačelnik Bojan Ivošević na Facebooku napao da je prijedlog te mjere, ali po prijedlogu druge osobe, uvršten u proračun za 2023. godinu, da je izrađen pravilnika i provedeno javno savjetovanje, te utvrđen konačni prijedlog koji će biti potpisan od strane gradonačelnika i potom objavljen u službenom glasniku, na vidjelo su izašli problemi.

image

IVF fertility treatment medicine

/Shutterstock

- Imamo još nešto više od 2 mjeseca do Nove godine i zanima me hoćete li podijeliti proračunom predviđena sredstva i koliko ljudi je u 2023. odustalo od daljnjih pokušaja jer su im ova sredstva bila nedostupna! Pravilnik tek treba biti objavljen u javnom glasniku, treba obaviti postupak po kojem će parovi ostvariti pravo na ta sredstva - kazao je Matijević i nastavio:

- Dragi Bojane, ne svađaj se uvijek i sa svima, ne politiziraj pogotovo kad ste u krivu jer da ti je to bio prioritet ne bi dočekalo kraj godine nego bi to ko i stupiće riješio preko noći. Pomozite tim ljudima i nitko sretniji od mene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 17:28