StoryEditorOCM
SplitPotpuno rasulo

Matijević ‘čestitao‘ Puljku na kupnji ‘svoga‘ vijećnika: Predložit ću razriješenje Barbira i prekid suradnje s Centrom

Piše Božidar Lončar
6. srpnja 2023. - 20:53

Nakon više od dva sata rasprave i glasanja u kojem je zahvaljujući glasu Damira Barbira iz SDP-a prošao kredit od 150 milijua eura, SDP-ovci Davor Matijević i Damir Barbir su se obratili medijima.

Davor Matijević je nakon glasanja kazao kako će se na "tijelima stranke predložiti razriješenje Damira Barbira i prestanak suradnje s Centrom".

- Ispričat ću se glasačima SDP-a jer ovo nije bio naš stav. Iskreno, nisam očekivao ovakav ishod. Gradonačelnik ima novu većinu s Damirom Barbirom. Ovo nije bio stav SDP-a, dogodio se raskol između vijećnika. Odluka nije trebala proći u ovom obliku – u izjavi za medije komentirao je odluku stranačkog kolege prilikom glasanja o kreditu.

image
Saša Burić /Cropix

Nekadašnji predsjednik stranke i gradski vijećnik SDP-a Damir Barbir objasnio je svoju odluku.

- Moja odluka je u skladu s odlukom gradskog SDP-a. Napravio sam ono što je stav SDP-a. Podržao sam odluku o projektnoj suradnji. Riječ je o projektima koji se uklapaju u projektnu suradnju - kazao je.

O tome hoće li i dalje biti član SDP-a Damir Barbir odgovorio je na pitanje novinara o amandmanima stranačkog kolege i izjavio kako će se o svemu odlučivati na sjednici.

- Dva uvjeta su bila bespotrebna, ali sam ih podržavao. Smatrao sam kako nije vrijeme za sitno politikanstvo. Čuli smo mišljenje Davora Matijevića.Gradonačelnik smatra kako je odluka u skladu s javnim interesom i za bolju budućnost - kazao je Barbir.

image
Duje KlarićCropix

Glasovanje je komentirao i gradonačelnik Ivica Puljak.

- Hvala svima koji su glasovali za i hvala za glas Damira Barbira. Ja mislim da se gospodin Barbir odgovorno ponio i postupio u javnom interesu. Davor Matijević nas je ucjenjivao i tražio razloge da ne pristane. Odlučio se na suradnju s HDZ- om – naveo je gradonačelnik u odgovorima na pitanja novinara

Na pitanje novinara o suradnji s Peđom Grbinom Ivica Puljak je odgovorio kako je to "dobar zalog za budućnost da se smijeni HDZ".

Odgovorio je i na pitanje novinara bi li se ovo dogodilo stranki Centar:

- Nama to nikad ne bi dogodilo – kratak je bio Ivica Puljak

Gradski vijećnik HDZ-a Jakša Balov komentirao je Odluku koju je prihvatilo 16 vijećnika

- Igrokaz gradonačelnika i Barbira možemo okarakterizirati kao političku trgovinu, morat će odgovarati sugrađanima. Mi nismo podržali kredit, ne možemo ga podržati, kredit treba biti podignut za projekte, a projekti ne postoje. Kredit će samo služiti da Ivica Puljak gradi političku karijeru preko njega, a da ga naša djeca isplaćuju – izjavio je Balov.

Još jednu na kraju dao je Davor Matijević koji je "čestitao gradonačelniku što se usavršio u kupnji vijećnika".

- Žao mi je što je kupio našeg vijećnika. Žao mi je što se, nažalost, prodao. Ivica Puljak kopirao je što je radio HDZ i Željko Kerum, ali i SDP. To je stara politika, mešetarenje i trgovina. Damir Barbir je zaposlenik SDP-a, bio je predsjednik SDP-a i nisam očekivao to. On radi i prima plaću od SDP-a - zaključio je Matijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 07:27