StoryEditorOCM
SplitNEĆE PROĆI

Grbinu bi feštu mogao pokvariti - Puljak; Velika pobuna u splitskom SDP-u, najavljuju drastične poteze u važnom trenutku

Piše Marina Karlović-Sabolić
6. ožujka 2024. - 11:06

U Zagrebu Peđa Grbin slavi. Uspio je okupiti široku koaliciju kontra HDZ-a. U Splitu ga međutim čeka hladni tuš. Splitski SDP-ovci ne žele ni čuti za savez u kojemu bi trebala biti i stranka Centar splitskog gradonačelnika Ivice Puljka.

Gradski odbor SDP-a Splita ovog je ponedjeljka donio odluku u kojoj se protivi predizbornom savezu sa Centrom. Na sjednici Gradskog odbora sudjelovala su 34 člana stranka, čak 33 su glasala za Odluku kojom se protive predizbornoj koaliciji sa strankom Centar. I najavljuje organiziranje stranačkog referendum na  kojemu će se članovi stranke imali priliku izjasniti o ovoj koaliciji.

image
Paun Paunović/Cropix

U odluci je navedeno da se Centar ne ponaša ideološki kompatibilno sa SDP-om. Da je Split jedini veliki grad bez građanskog odgoja jer gradonačelnik ne želi provocirati desnicu. Da je Centar kupio SDP-ovog vijećnika Damira Barbira. Te da je bračni par Puljak u zadnjih deset godina izrekao niz uvreda na račun SDP-a.

image
Damjan Tadic/Cropix

- Ivica Puljak i Centar Splitom upravljaju na jednak način kao HDZ, Kerum ili SDP u našim najgorim danima te njihovu vlast obilježava netransparentnost, politička trgovina, klijentelizam te pogodovanje donatorima, prijateljima i stranačkim članovima.

image
Joško Šupić/Cropix

Bitno je smijeniti HDZ, ali je još važnije promijeniti njihov obrazac upravljanja. Centar je, na žalost, primijenio HDZ-ov obrazac upravljanja gradom, a pritom su ostavili ili promovirali na rukovodeća mjesta 14 HDZ-ovaca - stoji u odluci koju je potpisao predsjednik splitske organizacije SDP-a Davor Matijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:23