StoryEditorOCM
SplitZAKLJUČEN NATJEČAJ

Dok ga bivši članovi stranke optužuju, SDP-ov vijećnik se ne obazire. Starijim Splićanima je donio lijepe vijesti...

Piše Split SD
19. srpnja 2023. - 19:42

Davor Matijević, vijećnik SDP-a i predsjednik splitske organizacije te stranke pohvalio se na svom Facebook profilu kako je danas zaključen natječaj za dodjelu bespovratnih potpora za ugradnju dizala u stambenim zgradama.

- Grad je osigurao u proračunu 200.000 eura za subvencioniranje ugradnje liftova te su na ovom natječaju to pravo ostvarile 22 stambene zgrade od 55 prijavljenih, a predviđeni trošak subvencije je 199.300 eura. Točan popis adresa će biti objavljen sutra na stranicama Grada.

Prošle godine su to pravo ostvarile 23 zgrade, a nadam se da će se sredstva za iduću godinu i povećati kako bismo ubrzali dinamiku ugradnje liftova po zgradama.

image
Tom Dubravec/Ilustracija/Cropix

Subvencioniranje ugradnje liftova je SDP-ova inicijativa koja je usvojena još za vrijeme gradonačelnika Andre Krstulovića Opare te se nastavila provoditi i u ovom mandatu. Nedostatak lifta je veliki problem, kako za starije sugrađane, tako i za osobe sa invaliditetom te stan na višim katovima zgrada za mnoge od njih je poput života u zatvoru.

Osobno sam susretao ljude koji žive na višim katovima zgrada koji bi uspjeli izaći iz stana doslovno 4 do 5 puta godišnje. To jasno ukazuje koliki je ovo problem za mnoge naše sugrađane i koliko nedostatak lifta utječe na njihovu kvalitetu života.

U Splitu je procijenjeno da čak 400 zgrada nema lift iako imaju uvjete za ugradnju istog. Taj broj polako smanjujemo, ali nećemo odustati dok svaka zgrada u Splitu ne bude imala ugrađeno dizalo - naveo je Matijević u svojoj objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:31